Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.
Открийте повече
В последните години се появиха редица тендениции в начините, по които се храним – от познати понятия като
Нахутът, наричан още леблебия, е широко разпространено бобово растение, което обикаля света от хиляди години.
Едно от най-хубавите качества на червения боб и зрелия фасул е разнообразието на приготвяне и поднасяне на
Обичате ли да режете, смесвате, готвите и печете? Сред всичко това, научете някои интересни факти за храната, която приготвяте.
Зеленият грах е един от най-вкусните и популярни зеленчуци. Те са добре познат гост на трапезата на всички хора. Но историята му е наистина изненадваща.
Положителният ефект от витамин K и възможността да се поддържат силни кости и здрава сърдечно-съдова система все повече се признава. За жалост човешкото тяло не може да синтезира витамин К само. То трябва да се набавя с храната.
Може да е трудно за вярване, но за приготвянето на прясна паста се нуждаете от основни съставки, като брашно, яйца и щипка сол. Ако все още се чувствате неуверени в приготвянето на домашни спагети, вижте някои съвети, които ще ви помогнат да приемете това кулинарно предизвикателство.
Не знаете каква храна да вземете за един ден на морския бряг или езерото? Искате да опитате нещо ново на пикник? Следвайте нашите съвети.
През летните месеци показваме кожата си по-често. Ето защо тя трябва да изглежда здрава, но и трябва да се грижим за нея повече.
Витамин Е, както и витамините А, D и К, принадлежат към групата на мастноразтворимите витамини. Това означава, че те се съхраняват в организма главно в мастните тъкани и надбъбречните жлези.
В Италии соусы изготавливаются из продуктов, типичных для определенного региона. На севере страны чаще всего используются трюфели и другие грибы, в Генуи - ароматный песто, в Неаполе - отличные томаты, на юге - рыба и морепродукты. Сегодня все соусы похожи. Все возможные свежие ингредиенты импортируются со всех уголков мира.
Витамин C е съединение, чийто качества се използват в медицината по света. Витамин С е от съществено значение за правилното функциониране на тялото, защото се включва в много различни процеси, които протичат в него. Освен това витамин С се използва и в козметиката, защото като мощен антиоксидант се бори със свободните радикали, които са отговорни за процеса на стареене.