Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Зелен грах – храна на кралете

Xрана на кралете

Зеленият „градински” грах, консумиран незрял и пресен, е бил иновативен лукс в ранна модерна Европа (в периода от края на 15-ти век до края 18- ти век). В Англия разликата между "полски грах " и "градински грах" датира от началото на 17-ти век. Захарният грах, който французите скоро нарекли mange-tout, тъй като той се консумирал с  цели шушулки, е внесен във Франция от зеленчуковите градини на Холандия по времето на Анри IV, в края на 16-ти век, чрез френския посланик. Зеленият грах е донесен от Генуа в двора на Луи XIV във Франция през януари 1660 г. като голямо събитие. Кошница с грах е представена на краля; малки ястия с грах били представени на краля и кралицата. Създаден веднага и отглеждан за ранно зреене, затоплян с  тор и защитаван под стъкло, той все пак бил луксозен деликатес. Green peas Съвременният белен грах с махнатата си мъчносмилаема кожа, е популяризиран в края на 19-ти век.


Рецепти, които може да ви интересуват

Tolma - сърми с лозови листа
Tolma - сърми с лозови листа

Сърмите с лозови листа не са много трудни за приготвяне и имат невероятен вкус.

8 човека над 45 минути Лесно
Пикантни палачинки с царевица и люти чушки
Пикантни палачинки с царевица и люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара
Blintzes - еврейски палачинки с плънка от гъби или извара

Рецепта за Blintzes – палачинки с плънка, традиционно ястие на еврейската кухня.

4 човека 30-45 минути Умерено
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите докато чакат основното ястие.

6 човека над 45 минути Лесно
Зелен грах – храна на кралете

Xрана на кралете

Зеленият „градински” грах, консумиран незрял и пресен, е бил иновативен лукс в ранна модерна Европа (в периода от края на 15-ти век до края 18- ти век). В Англия разликата между "полски грах " и "градински грах" датира от началото на 17-ти век. Захарният грах, който французите скоро нарекли mange-tout, тъй като той се консумирал с  цели шушулки, е внесен във Франция от зеленчуковите градини на Холандия по времето на Анри IV, в края на 16-ти век, чрез френския посланик. Зеленият грах е донесен от Генуа в двора на Луи XIV във Франция през януари 1660 г. като голямо събитие. Кошница с грах е представена на краля; малки ястия с грах били представени на краля и кралицата. Създаден веднага и отглеждан за ранно зреене, затоплян с  тор и защитаван под стъкло, той все пак бил луксозен деликатес. Green peas Съвременният белен грах с махнатата си мъчносмилаема кожа, е популяризиран в края на 19-ти век.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.