Първата стъпка към успеха е пресяването на сухите съставки – за да приготвите макарони за трима човека, ще ви трябват 200 грама брашно и 1 чаена лъжица сол. Поставете ги на чиста, равна повърхност, която ще използвате за омесването на тесто. След това оформете куп, като във върха му издълбаете дупка, достатъчно голяма, за да поставите там едно голямо яйце. Покрийте го с брашното и разбъркайте, за да направите хомогенна маса. Омесете тестото върху леко набрашнена повърхност докато стане меко и разтегливо. Ако стане прекалено сухо и съставките не искат да се смесят, добавете лъжица вода. Ако стане прекалено меко, добавете лъжица брашно. Оставете брашното да си почине поне 15 минути, покрито с чиста кърпа. По този начин ще позволите разпределението на влагата от яйцето (и водата, ако сте използвали), което много улеснява по-нататъшните действия. Следващата стъпка е да разделите тестото на няколко равни порции. Поръсете малко парче тесто с малко брашно и оформете като правоъгълник с дебелина около 1½ сантиметра. Прокарайте тестото през машината за паста на най-ниското ниво и след това сгънете получената кора на две, като плътно притиснете двете части. Последната стъпка е да придадете на домашните макарони подходяща форма. Ако искате да направите класическа форма, разделете тестото с остър кухненски нож или специален нож за пица или паста.
Направете домашна паста за вас и вашите приятели
Вижте още вкусни рецепти на:
Италианско хранене с зеленчуци
Италианска кухня с домат, броколи и аспeржи