Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Добра коагулация благодарение на витамин K

Витамин K е необходим за производството на протромбин в черния дроб, който играе най-важната роля за кръвосъсирването. Освен това, други кръвосъсирващи фактори, произвеждани в черния дроб, изискват наличието на витамин К. С недостига на протромбин или някой от тези фактори кръвта се съсирва бавно или изобщо не се съсирва и дори леко нараняване може да причини продължително кървене. Витамин К влияе и на поемането на калция в костите. Продължителният недостиг на витамин К може да доведе до остеопороза – костите стават крехки и чупливи. За радост, тези дефицити са рядкост и здравите хора не се нуждаят от допълнителни добавки. Недостигът на витамин К настъпва при тежки чревни и чернодробни заболявания и продължително лечение с антибиотици. Лекарствата за намаляване на холестерола възпират абсорбирането на витамин К в кръвта. При пациенти, които взимат антикоагуланти, действието на витамин К е блокирано и това може да доведе до остеопороза. Човекът не е способен да синтезира витамин К. Затова е необходимо той да се набавя с храната. Витамин К се съдържа основно в зеленолистните зеленчуци (напр. броколи, маруля, зеле, спанак), в ягодите, соевото масло и в някои продукти от животински произход (напр. яйца, говежди черен дроб). BG-Vitamin-K

Имайте здрави кости с витамин K

Научете повече за здравето си на Как да се справим с недостига на витамини през пролетта? Зелен грах – храна на кралете Спанак едно към десет


Рецепти, които може да ви интересуват

Патешки бутчета с пролетни зеленчуци
Патешки бутчета с пролетни зеленчуци

Цветна мозайка и впечатляващо ястие

2 човека над 45 минути Трудно
Хумус със зрял боб
Хумус със зрял боб

Специфично ливанско ястие, което може да се сервира както топло, така и студено; приготвя се лесно и бързо

2 човека 15-30 минути Лесно
Универсална гарнитура с царевица и пармезан
Универсална гарнитура с царевица и пармезан

Вкусно ястие!

4 човека под 15 минути Лесно
Испански микс с чоризо и пиле
Испански микс с чоризо и пиле

Испанската кухня, пълна с цвят и вкус, вече идва и във вашия дом чрез Испанския оризов микс от Bonduelle. Опитайте

2 човека 30-45 минути Умерено
Добра коагулация благодарение на витамин K

Витамин K е необходим за производството на протромбин в черния дроб, който играе най-важната роля за кръвосъсирването. Освен това, други кръвосъсирващи фактори, произвеждани в черния дроб, изискват наличието на витамин К. С недостига на протромбин или някой от тези фактори кръвта се съсирва бавно или изобщо не се съсирва и дори леко нараняване може да причини продължително кървене. Витамин К влияе и на поемането на калция в костите. Продължителният недостиг на витамин К може да доведе до остеопороза – костите стават крехки и чупливи. За радост, тези дефицити са рядкост и здравите хора не се нуждаят от допълнителни добавки. Недостигът на витамин К настъпва при тежки чревни и чернодробни заболявания и продължително лечение с антибиотици. Лекарствата за намаляване на холестерола възпират абсорбирането на витамин К в кръвта. При пациенти, които взимат антикоагуланти, действието на витамин К е блокирано и това може да доведе до остеопороза. Човекът не е способен да синтезира витамин К. Затова е необходимо той да се набавя с храната. Витамин К се съдържа основно в зеленолистните зеленчуци (напр. броколи, маруля, зеле, спанак), в ягодите, соевото масло и в някои продукти от животински произход (напр. яйца, говежди черен дроб). BG-Vitamin-K

Имайте здрави кости с витамин K

Научете повече за здравето си на Как да се справим с недостига на витамини през пролетта? Зелен грах – храна на кралете Спанак едно към десет

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.