Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

10 трика за разнообразни зеленчукови ястия с броколи, царевица и спанак

Зеленчуците са улеснение при ежедневното приготвяне на храна, като основа за супа, гарнитура към колбаси и сирена или за основно ястие. Замразените зеленчукови смеси са много добър източник на хранителни вещества през този период на годината, когато достъпът до пресни зеленчуци е затруднен. Избираме тези, които са произведени по традиционни методи, без добавени оцветители, аромати и консерванти.


1. Маскирайте – комбинирайте ситно нарязаните зеленчуци във Вашите любими ястия. Гъби или чушки може да добавите към омлет или бъркани яйца. Пресният спанак може да бъде добавка към лазанята.

2. Супа – лесен начин за маскиране на зеленчуците в тях, е да ги миксирате. Можете да купите готова супа и да добавите в нея замразени зеленчуци или такива от консерва.

домашна майонеза, краставици, броколи,карфиол върху бяла чиния

3. Сурови зеленчуциизборът на зеленчуци, които могат да се консумират сурови е голям: моркови, целина, алабаш, репички, домати, краставици, броколи, бяло зеле, червено зеле, копър.

4. С дип – тук имате доста възможности. Можете да консумирате суровите или сварени зеленчуци с дипове, като сос tzatziki. Сосът може да бъде приготвен от зеленчуци или бобови растения, напр. хумус или салса. Благодарение на него, ще подчертаете вкуса на зеленчуците.

5. По италиански – ястията от италианската кухня, като пица и макарони, съдържат различни зеленчукови добавки. Можете да купите, например, готова маргарита и да позволите на децата си да я декорират със зеленчуци, както им харесва.

6. Пийте зеленчукови сокове от домати, моркови или смес, това също е зеленчукова порция! Всеки, който има вкъщи сокоизтисквачка, може да си приготви сок от зеленчуци и да изпробва различни комбинации. Със сигурност ще измислите своя собствена рецепта за зеленчуков сок.

патладжан, тиквички и лук на скара в червена чиния

7. Скара – правете скара заедно и изпробвайте няколко нови метода за приготвяне на зеленчуците. Царевица с кочан на клечка, зеленчукови шишчета от гъби, тиквички, чушки и патладжан на скара.

8. Al dente – варенето на зеленчуци има ключово значение за вкуса им. Зеленчуци като броколи, моркови и тиквички са по-вкусни, когато са малко по-твърди. Освен това, благодарение на това, запазват повечето си ценни витамини. Можете за кратко да запържите любимите си зеленчуци в уок.

9. Изненада – гарнийрайте зеленчуците по нетипичен и нестандартен начин. Например, чушки на скара в сандвич с пуешки гърди или питка хляб, пълнена с кайма и зеле.

10. С кашкавал върху тях – зеленчуците могат да бъдат запечени с кашкавал. Той е мазен, но вкусен. Затова ястията, запечени с кашкавал, обикновено са два пъти по-вкусни. Най-подходящи за запичане са броколите, спанакът, доматите, чушките, брюкселското зеле, зелето, фасулът, празът.


Рецепти, които може да ви интересуват

Супа Минестроне с броколи
Супа Минестроне с броколи

Цветна и вкусна супа със зеленчуци и малко на брой съставки

2 човека 15-30 минути Лесно
Виетнамска салата с пилешко
Виетнамска салата с пилешко

Рецепта за салата с пилешко, ястие от виетнамската кухня.

4 човека 30-45 минути Лесно
Картофена салата с грах и царевица
Картофена салата с грах и царевица

Салатата е прекрасно допълнение към основното месно меню.

4 човека над 45 минути Лесно
Великденска Пролетна салата
Великденска Пролетна салата

Лесно и вкусно решение за пролетните дни.

4 човека под 15 минути Лесно
10 трика за разнообразни зеленчукови ястия с броколи, царевица и спанак

Зеленчуците са улеснение при ежедневното приготвяне на храна, като основа за супа, гарнитура към колбаси и сирена или за основно ястие. Замразените зеленчукови смеси са много добър източник на хранителни вещества през този период на годината, когато достъпът до пресни зеленчуци е затруднен. Избираме тези, които са произведени по традиционни методи, без добавени оцветители, аромати и консерванти.


1. Маскирайте – комбинирайте ситно нарязаните зеленчуци във Вашите любими ястия. Гъби или чушки може да добавите към омлет или бъркани яйца. Пресният спанак може да бъде добавка към лазанята.

2. Супа – лесен начин за маскиране на зеленчуците в тях, е да ги миксирате. Можете да купите готова супа и да добавите в нея замразени зеленчуци или такива от консерва.

домашна майонеза, краставици, броколи,карфиол върху бяла чиния

3. Сурови зеленчуциизборът на зеленчуци, които могат да се консумират сурови е голям: моркови, целина, алабаш, репички, домати, краставици, броколи, бяло зеле, червено зеле, копър.

4. С дип – тук имате доста възможности. Можете да консумирате суровите или сварени зеленчуци с дипове, като сос tzatziki. Сосът може да бъде приготвен от зеленчуци или бобови растения, напр. хумус или салса. Благодарение на него, ще подчертаете вкуса на зеленчуците.

5. По италиански – ястията от италианската кухня, като пица и макарони, съдържат различни зеленчукови добавки. Можете да купите, например, готова маргарита и да позволите на децата си да я декорират със зеленчуци, както им харесва.

6. Пийте зеленчукови сокове от домати, моркови или смес, това също е зеленчукова порция! Всеки, който има вкъщи сокоизтисквачка, може да си приготви сок от зеленчуци и да изпробва различни комбинации. Със сигурност ще измислите своя собствена рецепта за зеленчуков сок.

патладжан, тиквички и лук на скара в червена чиния

7. Скара – правете скара заедно и изпробвайте няколко нови метода за приготвяне на зеленчуците. Царевица с кочан на клечка, зеленчукови шишчета от гъби, тиквички, чушки и патладжан на скара.

8. Al dente – варенето на зеленчуци има ключово значение за вкуса им. Зеленчуци като броколи, моркови и тиквички са по-вкусни, когато са малко по-твърди. Освен това, благодарение на това, запазват повечето си ценни витамини. Можете за кратко да запържите любимите си зеленчуци в уок.

9. Изненада – гарнийрайте зеленчуците по нетипичен и нестандартен начин. Например, чушки на скара в сандвич с пуешки гърди или питка хляб, пълнена с кайма и зеле.

10. С кашкавал върху тях – зеленчуците могат да бъдат запечени с кашкавал. Той е мазен, но вкусен. Затова ястията, запечени с кашкавал, обикновено са два пъти по-вкусни. Най-подходящи за запичане са броколите, спанакът, доматите, чушките, брюкселското зеле, зелето, фасулът, празът.