Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Бурата с царевица и песто

Изумително вкусна и лесна рецепта

Стъпки на приготвяне

  • Направете песто, като смесите в блендер настъргания пармезан, руколата, чесъна, боровите ядки, зехтина и босилека. По желание, може да го направите малко по-течно, като добавите вода.

  • Намажете двете филии хляб с малко песто, като използвате специална четка и ги оставете за 4-5 минути в предварително загрята на 200°C фурна.

  • Изцедете добре царевицата и я сложете в тиган заедно с чери доматите и малко от соса песто. Нека покафенее леко, докато не стане еднородна смес. Подправете със сол и пипер.

  • След като сте извадили от фурната филиите хляб, поръсете ги с царевичената смес, като добавите рукола и бурата, която е била на стайна температура поне половин час, за да е приятно мека отвътре. Намажете с соса песто. Украсете с босилек и се насладете!

Рецепти, които може да ви интересуват

Бурата с царевица и песто
2 човека 15-30 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 1 консерва супер сладка GOLD царевица Bonduelle (340 гр)
  • 1 бурата (150 гр)
  • 10 чери домата
  • 50 гр пармезан
  • 2 големи филии хляб
  • 1 шепа борови ядки
  • 1 шепа рукола
  • 2 скилидки чесън
  • няколко листа валериана
  • няколко листа босилек
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. пипер
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Направете песто, като смесите в блендер настъргания пармезан, руколата, чесъна, боровите ядки, зехтина и босилека. По желание, може да го направите малко по-течно, като добавите вода.

  • Стъпка 2

    Намажете двете филии хляб с малко песто, като използвате специална четка и ги оставете за 4-5 минути в предварително загрята на 200°C фурна.

  • Стъпка 3

    Изцедете добре царевицата и я сложете в тиган заедно с чери доматите и малко от соса песто. Нека покафенее леко, докато не стане еднородна смес. Подправете със сол и пипер.

  • Стъпка 4

    След като сте извадили от фурната филиите хляб, поръсете ги с царевичената смес, като добавите рукола и бурата, която е била на стайна температура поне половин час, за да е приятно мека отвътре. Намажете с соса песто. Украсете с босилек и се насладете!