Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.

Стъпки на приготвяне

  • Залят с вода, нахутът се оставя да се накисне за около 8 часа. След това отцедете без да изхвърляте водата, в която е бил накиснат.
  • Чесънът и лукът да се нарежат на дребно. Леко запържете с олио, добавете куркумата и малко от водата, в която е бил накиснат нахутът. След това добавете нахута, залейте с останалата вода, в която е бил накиснат, като покриете около 3 см над нивото на нахута и го оставете да заври, след което го оставете да ври достатъчно дълго, за да омекне.
  • Отцедете нахута, но отново запазете бульона. Намачкайте нахута, използвайки вилица, добавете няколко лъжици бульон и миксирайте, докато пастата получи консистенция на майонеза.
  • Начин на сервиране: сипете в чиния, добавете сол, лимонов сок и тахина и хубаво разбъркайте. Декорирайте с нарязан пресен магданоз

Рецепти, които може да ви интересуват

Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
6 човека над 45 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 60 г нахут
  • 2 лъжички паста тахин
  • ½ глава лук
  • Малка скилидка чесън
  • ¼ лъжичка куркума
  • 2 лъжици лимонов сок
  • Сол
  • 2 лъжици олио 
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1
    Залят с вода, нахутът се оставя да се накисне за около 8 часа. След това отцедете без да изхвърляте водата, в която е бил накиснат.
  • Стъпка 2
    Чесънът и лукът да се нарежат на дребно. Леко запържете с олио, добавете куркумата и малко от водата, в която е бил накиснат нахутът. След това добавете нахута, залейте с останалата вода, в която е бил накиснат, като покриете около 3 см над нивото на нахута и го оставете да заври, след което го оставете да ври достатъчно дълго, за да омекне.
  • Стъпка 3
    Отцедете нахута, но отново запазете бульона. Намачкайте нахута, използвайки вилица, добавете няколко лъжици бульон и миксирайте, докато пастата получи консистенция на майонеза.
  • Стъпка 4
    Начин на сервиране: сипете в чиния, добавете сол, лимонов сок и тахина и хубаво разбъркайте. Декорирайте с нарязан пресен магданоз
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.