Стъпки на приготвяне
-
Залят с вода, нахутът се оставя да се накисне за около 8 часа. След това отцедете без да изхвърляте водата, в която е бил накиснат.
-
Чесънът и лукът да се нарежат на дребно. Леко запържете с олио, добавете куркумата и малко от водата, в която е бил накиснат нахутът. След това добавете нахута, залейте с останалата вода, в която е бил накиснат, като покриете около 3 см над нивото на нахута и го оставете да заври, след което го оставете да ври достатъчно дълго, за да омекне.
-
Отцедете нахута, но отново запазете бульона. Намачкайте нахута, използвайки вилица, добавете няколко лъжици бульон и миксирайте, докато пастата получи консистенция на майонеза.
-
Начин на сервиране: сипете в чиния, добавете сол, лимонов сок и тахина и хубаво разбъркайте. Декорирайте с нарязан пресен магданоз