Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Дип от тахин - арабски сусамен сос

Рецепта за дип от тахин – паста от сусамени семена с чесън и лимонов сок. Дип от тахин - това е много известен сос използван в кухнята на арабските страни. Tахинът е сусамена паста, която е използвана като добавка към салати и бульони. При смесването й със счукан чесън, лимонов сок и вода се получава вкусен сос за салати и варени зеленчуци, риби, кебап, а също така и други ястия от арабската кухня.

Стъпки на приготвяне

  • Обеленият чесън се изплаква и се осолява.

  • Разбъркайте добре пастата. След това пресипете в купа, добавете чесъна и разбъркайте добре. Бавно добавяйте лимоновия сок докато се промени цвета и консистенцията на пастата. Доливайте вода..

  • Пастата трябва да има лимонов вкус и гъстота на майонеза.

  • Може да добавите малко ким и оцет. Сервира се в плоски чинии, посипана с накълцан зелен магданоз.

Рецепти, които може да ви интересуват

Дип от тахин - арабски сусамен сос
4 човека под 15 минути Лесно
СЪСТАВКИ
  • 2 лъжици лимонов сок
  • 1 лъжица паста тахин евентуално сусамена
  • 1 скилидка чесън
  • 1-2 лъжици вода
  • Сол
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Обеленият чесън се изплаква и се осолява.

  • Стъпка 2

    Разбъркайте добре пастата. След това пресипете в купа, добавете чесъна и разбъркайте добре. Бавно добавяйте лимоновия сок докато се промени цвета и консистенцията на пастата. Доливайте вода..

  • Стъпка 3

    Пастата трябва да има лимонов вкус и гъстота на майонеза.

  • Стъпка 4

    Може да добавите малко ким и оцет. Сервира се в плоски чинии, посипана с накълцан зелен магданоз.