Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу

Aлфахорес – много известни в Аржентина бисквити, пълнени с дулче де лече (млечен карамел, тофу) или конфитюр, може да бъдат поръсени с пудра захар или поляти с черен или бял шоколад.

Стъпки на приготвяне

  • Първо направете тестото. Разтопете маслото и захарта, добавете яйцето, жълтъците, ванилията, бакпулвера, картофената скорбяла, кората на лимона и всичко разбъркайте заедно с брашното, докато получите еднородна смес.

  • От тестото направете кръгове с дебелина 2.5-3 см и диаметър 5 см. Поставете ги върху хартия за печене и печете около 20 минути при температура 150°C.

  • Когато бисквитите изстинат, едната половина трябва да намажете с дулче де лече, а другата половина да залепите отгоре и деликатно да притиснете.

  • Оваляйте бисквитите в кокосови стърготини.

Рецепти, които може да ви интересуват

Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу
20 човека над 45 минути Умерено
СЪСТАВКИ
  • 100 г масло
  • 150 г захар
  • 1 яйце
  • 2 жълтъка
  • 200 г пшенично брашно
  • 2 с.л. коняк
  • 1 с.л. ванилия
  • 300 г картофена скорбяла
  • ½ с.л. бакпулвер
  • Кората от ½ лимон
  • Карамел
  • Кокосови стърготини
Стъпки на приготвяне
  • Стъпка 1

    Първо направете тестото. Разтопете маслото и захарта, добавете яйцето, жълтъците, ванилията, бакпулвера, картофената скорбяла, кората на лимона и всичко разбъркайте заедно с брашното, докато получите еднородна смес.

  • Стъпка 2

    От тестото направете кръгове с дебелина 2.5-3 см и диаметър 5 см. Поставете ги върху хартия за печене и печете около 20 минути при температура 150°C.

  • Стъпка 3

    Когато бисквитите изстинат, едната половина трябва да намажете с дулче де лече, а другата половина да залепите отгоре и деликатно да притиснете.

  • Стъпка 4

    Оваляйте бисквитите в кокосови стърготини.