Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Вкус на пресни зеленчуци – най-свежото ястие

 

Всяко ястие от пресни зеленчуци е най-добре да бъде леко и свежо. Те не обичат много подправки, но са подходящи в комбинация със свежи билки, зелени листни зеленчуци, крехки меса, пилешко и риба. Това прави всяко ястие с пресни зеленчуци изключително леко на вкус, ароматно и топящо се в устата. Освен това имат едно основно предимство – богати са на минерални соли и витамини. Пресните зеленчуци съдържат повече вода и по-малко фибри. Те съдържат много захар, която се превръща в скорбяла когато узреят, затова вкусът им е сладък. Заради тънката обвивка на повечето пресни зеленчуци, те лесно губят водата, съдържаща се в тях и изсъхват. Когато купувате пресни зеленчуци, се убедете, че те са достатъчно големи, за да бъдат богати на вкус.

Почистване на пресни зеленчуци

Кората на повечето пресни зеленчуци е тънка, затова не всички от тях имат нужда от белене, когато решим да приготвим вкусно ястие с тяхна помощ. Кореноплодните зеленчуци трябва само да бъдат остъргани и измити. Ако се съмнявате, че са били пръскани с препарати, обелете ги по-дълбоко. Малките картофи могат да бъдат измити, накиснати в студена подсолена вода, а кожата им - свалена.

 

Съхранение

  • Не съхранявайте свежите зеленчуци в хладилник повече от 2-3 дни.
  • След като измиете марулята и спанака, сложете ги в найлонова торбичка.
  • Прясното цвекло и морковите няма да изсъхнат, ако ги увиете във влажна кърпа;
  • Неизмитите картофи могат да се съхраняват по-дълго от измитите.

Методи на приготвяне

Току-що купените или откъснати пресни зеленчуци нямат нужда да бъдат готвени дълго време и могат лесно да бъдат преварени, затова е най-добре да приготвите замисленото ястие на пара или да ги сварите в малко вода. След това прибавете малко масло и галета. Освен това, всички пресни зеленчуци могат да бъдат леко задушени, попарени или използвани за леки супи. Чудесни са и за салати. Най-добре е да прибавите малко сос към свежото ястие или да го поръсите с лимонов сок и зехтин.


Рецепти, които може да ви интересуват

Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи
Калалаатикко – финска запеканка с риба и картофи

Калалаатикко е запеканка с риба. Рецептата е от Финландия.

4 човека 30-45 минути Лесно
Брауни с цвекло
Брауни с цвекло

Уникална комбинация между шоколад и цвекло с деликатен вкус!

4 човека 30-45 минути Умерено
Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби
Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди.

4 човека над 45 минути Трудно
Ориз за суши
Ориз за суши

Рецепта за ориз за суши – основата на сушито.

4 човека над 45 минути Умерено
Вкус на пресни зеленчуци – най-свежото ястие

 

Всяко ястие от пресни зеленчуци е най-добре да бъде леко и свежо. Те не обичат много подправки, но са подходящи в комбинация със свежи билки, зелени листни зеленчуци, крехки меса, пилешко и риба. Това прави всяко ястие с пресни зеленчуци изключително леко на вкус, ароматно и топящо се в устата. Освен това имат едно основно предимство – богати са на минерални соли и витамини. Пресните зеленчуци съдържат повече вода и по-малко фибри. Те съдържат много захар, която се превръща в скорбяла когато узреят, затова вкусът им е сладък. Заради тънката обвивка на повечето пресни зеленчуци, те лесно губят водата, съдържаща се в тях и изсъхват. Когато купувате пресни зеленчуци, се убедете, че те са достатъчно големи, за да бъдат богати на вкус.

Почистване на пресни зеленчуци

Кората на повечето пресни зеленчуци е тънка, затова не всички от тях имат нужда от белене, когато решим да приготвим вкусно ястие с тяхна помощ. Кореноплодните зеленчуци трябва само да бъдат остъргани и измити. Ако се съмнявате, че са били пръскани с препарати, обелете ги по-дълбоко. Малките картофи могат да бъдат измити, накиснати в студена подсолена вода, а кожата им - свалена.

 

Съхранение

  • Не съхранявайте свежите зеленчуци в хладилник повече от 2-3 дни.
  • След като измиете марулята и спанака, сложете ги в найлонова торбичка.
  • Прясното цвекло и морковите няма да изсъхнат, ако ги увиете във влажна кърпа;
  • Неизмитите картофи могат да се съхраняват по-дълго от измитите.

Методи на приготвяне

Току-що купените или откъснати пресни зеленчуци нямат нужда да бъдат готвени дълго време и могат лесно да бъдат преварени, затова е най-добре да приготвите замисленото ястие на пара или да ги сварите в малко вода. След това прибавете малко масло и галета. Освен това, всички пресни зеленчуци могат да бъдат леко задушени, попарени или използвани за леки супи. Чудесни са и за салати. Най-добре е да прибавите малко сос към свежото ястие или да го поръсите с лимонов сок и зехтин.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.