
Благодарение на Bonduelle имаме достъп до зеленчуци не само през сезона, а цяла година. Замразяването е един от най- добрите методи за съхранение. По този начин зеленчуците запазват богатото съдържание на витамини, минерални соли и целулоза, в чийто състав влизат субстанции, които улесняват храносмилането.
Продукт | Количество | Енергийни стойности (kcal) | Белтъчини (g) | Мазнини (g) | Въглехидрат (g) |
---|---|---|---|---|---|
Бобови кълнове Мунг | 100 g | 14 | 1,5 | 0,1 | 1,8 |
Броколи - замразени Bonduelle | 100 g | 23 | 2,7 | 0,1 | 4,9 |
Брюкселско зеле - замразено Bonduelle | 100 g | 31 | 4,0 | 0,5 | 8,0 |
Бял боб в доматен сос | 100 g | 106 | 5,4 | 0,3 | 20,3 |
Бял боб в пикантен доматен сос | 100 g | 125 | 5,5 | 3,0 | 19,0 |
Бял боб в саламура | 100 g | 99 | 6,7 | 0,3 | 17,4 |
Горска смес | 100 g | 25 | 2,0 | 0,4 | 3,3 |
Зелен грах - замразен Bonduelle | 100 g | 85 | 6,9 | 0,4 | 19,4 |
Зелени маслини без костилки | 100 g | 115 | 0,8 | 10,7 | 6,3 |
Зеленчукова китайска смес | 100 g | 19 | 1,3 | 0,2 | 3,2 |
Зеленчукова смес за пържене с ориз и гъби | 100 g | 58 | 2,5 | 0,3 | 14,7 |
Златна царевица | 100 g | 96 | 3,2 | 1,0 | 18,6 |
Индонезийска смес | 100 g | 38 | 1,8 | 0,0 | 7,8 |
Карфиол - замразен Bonduelle | 100 g | 14 | 1,6 | 0,2 | 3,9 |
Карфиол Romanesco | 100 g | 25 | 2,9 | 0,5 | 2,2 |
Китайска смес | 100 g | 61 | 2,5 | 0,4 | 11,7 |
Консервиран грах в буркан Bonduelle | 100 g | 66 | 5,0 | 0,3 | 10,7 |
Консервиран грах в консерва Bonduelle | 100 g | 66 | 5,0 | 0,3 | 10,7 |
Консервиран грах с моркови на кубчета | 100 g | 53 | 3,0 | 0,2 | 10,0 |
Консервиран грах с нарязани моркови | 100 g | 54 | 3,3 | 0,5 | 9,3 |
Кралска зеленчукова смес | 100 g | 20 | 1,4 | 0,3 | 5,1 |
Краставици 3-6 | 100 g | 20 | 1,0 | 0,2 | 3,5 |
Краставици 5-9 | 100 g | 20 | 1,0 | 0,2 | 3,5 |
Лечо | 100 g | 35 | 1,3 | 0,9 | 5,4 |
Леща в консерва - Bonduelle | 100 g | 110 | 8,6 | 0,6 | 17,5 |
Лятна зеленчукова смес в сметанов сос | 100 g | 70 | 2,0 | 2,8 | 9,3 |
Македонска зеленчукова смес | 100 g | 43 | 2,2 | 0,3 | 7,9 |
Мексиканска смес Mexico | 100 g | 72 | 3,6 | 0,7 | 12,7 |
Млади моркови - замразени Bonduelle | 100 g | 27 | 0,8 | 0,5 | 5,0 |
Млади моркови в консерва - Bonduelle | 100 g | 25 | 0,5 | 0,7 | 4,2 |
Нарязан спанак на порции | 100 g | 27 | 2,8 | 0,7 | 2,5 |
Нарязани гъби - замразени Bonduelle | 100 g | 22 | 2,4 | 0,0 | 3,7 |
Нарязани гъби в консерва - Bonduelle | 100 g | 16 | 2,3 | 0,5 | 0,5 |
Нахут | 100 g | 127 | 6,3 | 3,2 | 18,3 |
Пролетна зеленчукова смес | 100 g | 35 | 2,6 | 0,5 | 4,5 |
Разрязан зелен фасул | 100 g | 28 | 1,9 | 0,2 | 7,6 |
Ризото | 100 g | 82 | 2,4 | 0,8 | 16,3 |
Рязан зелен фасул | 100 g | 25 | 1,4 | 0,2 | 4,4 |
Салата Sombrero | 100 g | 62 | 1,7 | 0,8 | 11,9 |
Салата Хавай | 100 g | 91 | 1,7 | 0,5 | 20,0 |
Сладка царевица на зърна | 100 g | 93 | 3,3 | 2,3 | 14,7 |
Сладка царевица на кочан | 100 g | 101 | 3,5 | 2,8 | 15,6 |
Смес Minestrone | 100 g | 51 | 1,9 | 0,7 | 11,8 |
Смес от фасул с ананас в сос къри | 100 g | 62 | 3,8 | 1,1 | 9,3 |
Смес по селски | 100 g | 65 | 1,7 | 4,6 | 4,4 |
Спанак на листа - замразен Bonduelle | 100 g | 30 | 3,6 | 0,5 | 2,7 |
Спанак на листа в консерва - Bonduelle | 100 g | 22 | 2,8 | 0,4 | 1,8 |
Спанак на листа на порции | 100 g | 27 | 3,7 | 0,5 | 2,0 |
Супа от печурки | 100 g | 22 | 0,3 | 0,3 | 6,0 |
Трио | 100 g | 66 | 1,8 | 2,7 | 8,6 |
Хавайска смес с ориз | 100 g | 91 | 3,0 | 0,5 | 22,7 |
Царевица в консерва - Bonduelle | 100 g | 115 | 3,9 | 1,3 | 22,0 |
Цели гъби | 100 g | 16 | 2,3 | 0,5 | 0,5 |
Цял зелен фасул | 100 g | 24 | 0,6 | 1,3 | 2,6 |
Цял зелен фасул | 100 g | 28 | 1,9 | 0,2 | 7,6 |
Червен боб Kidney в натурална саламура | 100 g | 99 | 6,7 | 0,3 | 17,4 |
Червен боб в доматен сос Chili | 100 g | 125 | 5,5 | 3,0 | 19,0 |
Червен боб с царевица | 100 g | 120 | 4,6 | 3,1 | 18,3 |
Червен боб с чушка | 100 g | 44 | 2,6 | 0,4 | 7,6 |
Червено цвекло на кубчета | 100 g | 30 | 0,8 | 0,1 | 6,5 |
Черни маслини с костилка | 100 g | 160 | 1,4 | 18,2 | 5,1 |
Чушка трио | 100 g | 25 | 1,1 | 0,2 | 4,8 |
Хранителната стойност на замразените продукти е много добре запазена, тъй като времето на тяхното събиране от полето, до замразяването им, е максимално кратко – няколко часа. Повечето витамини много добре се запазват в замразените или в прясно консервираните зеленчуци.
Съществува и загуба на витамини при тяхното замразяване. Най- вече това се отнася за витамин С (около 25%), малко по-малка е загубата при другите витамини (напр. витамин B1 - около10%). Началната загуба на хранителни елементи при замразяване, компенсира тяхната загуба при съхранение на замразени зеленчуци. Например, опаковката защитава каротина в продуктите от унищожаващата го светлина. Замразеният грах има около 60% повече каротин от пресния грах, изложен в магазина наред с другите, поради по-ограниченото излагане на светлина. Замразените зеленчукови смеси са много добри източници на хранителни вещества, в тези сезони на годината, когато достъпът до пресни зеленчуци е затруднен. От друга страна, зеленчуците с добавка на сос са лесен и бърз начин за балансирано хранене.
Наистина зеленчуците са най-вкусни, когато се консумират пресни. Но и консервираните също са източник на ценна целулоза и минерални соли. Зеленчуците в консерва са вакуумно опаковани, затова също запазват повечето витамини. Подложени са на консервиращ процес за не повече от пет часа от момента на събиране, което позволява запазване на максималното количество витамини и минерали, съдържащи се в продукта. Консервите не съдържат консервиращи вещества, тъй като бланширащият процес разрушава ензимите, отговорни за разлагане на зеленчуците. Следващият етап на процеса на стерилизация води до унищожаване на бактериите. Обикновено консервите съдържат заливка, приготвена от вода и сол, а понякога и аромати. Консервираният грах съдържа позволено количество захар. Част от наличните в зеленчуците хранителни вещества се съдържат точно в заливката, затова понякога се препоръчва тя да се консумира. Консервираните зеленчуци, като гъби или маслини, също са добра идея за бързо и невероятно предястие. Могат да бъдат вкусна гарнитура към ястието. Можете да използвате готовите зеленчукови комбинации с добавен доматен сос и благодарение на лесното приготвяне, да намалите времето за приготвяне на храната.