100г фасул "Borlotti" - 335 kcal Съдържа белтъчини, желязо, калций, калий, магнезий, фосфор, цинк, витамин B1, B2, B6.   Грижа за сърцето

Фасулът "Borlotti" има зърна с бледорозов цвят, с по-тъмни петна, след сготвяне става целият кафяв. Той се запазва цял, има деликатен, сладък, леко наподобяващ орех вкус. Пристига от Америка, за да се настани трайно в Италия, най-вече в района на Тоскана. Популярен е в италианската и португалската кухня. От него се приготвят супи, салати, добавя се към макарони, полента, а също се сервира с пръжки от бекон.

Доктор Боб Фасулът "Borlotti" е идеална съставка за диети, богати на белтъчини и понижаващи холестерола.     Внимание, вегетарианци!

Понякога за вегетарианска диета се смята само режим на хранене, при който не се яде месо, като се забравя или поради липса на време не се обръща внимание на правилния баланс на храненето. Това води преди всичко до отслабване на организма и непрекъснато чувство на умора. Решението е в боба, не само заради съдържанието на белтъчини, но и заради това, че той допълва недостига на желязо, калций и цинк.

Открийте списъците със зеленчуците ни

12 Зеленчуци на 60
Вижте всички зеленчуци

Нашите рецепти

Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Дип от тахин - арабски сусамен сос

    Дип от тахин - арабски сусамен сос

    Рецепта за дип от тахин – паста от сусамени семена с чесън и лимонов сок. Дип от тахин - това е много известен сос използван в кухнята на арабските страни. Tахинът е сусамена паста, която е използвана като добавка към салати и бульони. При смесването й със счукан чесън, лимонов сок и вода се получава вкусен сос за салати и варени зеленчуци, риби, кебап, а също така и други ястия от арабската кухня.

  • Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

    Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

    Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.

  • Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу

    Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу

    Aлфахорес – много известни в Аржентина бисквити, пълнени с дулче де лече (млечен карамел, тофу) или конфитюр, може да бъдат поръсени с пудра захар или поляти с черен или бял шоколад.

Вижте още рецепти