Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат охлюви?

охлюви в чинийка с магданоз и чесън

Охлювите са особено ценени във френската кухня, често се сервират като предястие. Най – често с чесново – билково масло, но са популярни и рецептите за охлюви в пикантен сос или запечени със сочни домати. Сервират се с гарнитура от бял хляб. Охлюви, освен в ресторантите, могат да се купят и в магазините, както замразени, така и готови за консумация.

  1. Сервират се с черупките, в малък, леко вдлъбнат тиган, което улеснява задържането им на едно място. Обикновено порцията съдържа 6 броя.
  2. Охлювите се сервират много горещи, затова черупките трябва да се придържат със специални щипки.
  3. Съдържанието трябва да се изважда с помощта на тънка виличка. Охлювите са много хлъзгави и това не е лесна задача.
  4. Месото, заедно с билковия сос, може да се консумира с хляб или да се постави върху парче хляб или франзела и да се консумират заедно.
  5. Ястието съдържа много мазнина, затова всички действия трябва да се извършват много деликатно. Трябва да внимавате да не изцапате дрехите или покривката.
  6. Наслаждавайте се на вкуса им. Охлювите, както скаридите и други подобни на тях ястия, са сред тези, над които трябва малко да се потрудим, за да ги консумираме, но заслужават това усилие.

Рецепти, които може да ви интересуват

Чанахи
Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Салата в буркан
Салата в буркан

Перфектната салата за пикник

2 човека 30-45 минути Лесно
Kугел с макарон – запеканка по  еврейски
Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна.

8 човека над 45 минути Лесно
Сладко от кайсии
Сладко от кайсии

Мека и сладка, кайсията е вкусна не само когато е прясна, но и когато се консервира.

5 човека над 45 минути Лесно
Как се ядат охлюви?

охлюви в чинийка с магданоз и чесън

Охлювите са особено ценени във френската кухня, често се сервират като предястие. Най – често с чесново – билково масло, но са популярни и рецептите за охлюви в пикантен сос или запечени със сочни домати. Сервират се с гарнитура от бял хляб. Охлюви, освен в ресторантите, могат да се купят и в магазините, както замразени, така и готови за консумация.

  1. Сервират се с черупките, в малък, леко вдлъбнат тиган, което улеснява задържането им на едно място. Обикновено порцията съдържа 6 броя.
  2. Охлювите се сервират много горещи, затова черупките трябва да се придържат със специални щипки.
  3. Съдържанието трябва да се изважда с помощта на тънка виличка. Охлювите са много хлъзгави и това не е лесна задача.
  4. Месото, заедно с билковия сос, може да се консумира с хляб или да се постави върху парче хляб или франзела и да се консумират заедно.
  5. Ястието съдържа много мазнина, затова всички действия трябва да се извършват много деликатно. Трябва да внимавате да не изцапате дрехите или покривката.
  6. Наслаждавайте се на вкуса им. Охлювите, както скаридите и други подобни на тях ястия, са сред тези, над които трябва малко да се потрудим, за да ги консумираме, но заслужават това усилие.
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description