Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат охлюви?

охлюви в чинийка с магданоз и чесън

Охлювите са особено ценени във френската кухня, често се сервират като предястие. Най – често с чесново – билково масло, но са популярни и рецептите за охлюви в пикантен сос или запечени със сочни домати. Сервират се с гарнитура от бял хляб. Охлюви, освен в ресторантите, могат да се купят и в магазините, както замразени, така и готови за консумация.

  1. Сервират се с черупките, в малък, леко вдлъбнат тиган, което улеснява задържането им на едно място. Обикновено порцията съдържа 6 броя.
  2. Охлювите се сервират много горещи, затова черупките трябва да се придържат със специални щипки.
  3. Съдържанието трябва да се изважда с помощта на тънка виличка. Охлювите са много хлъзгави и това не е лесна задача.
  4. Месото, заедно с билковия сос, може да се консумира с хляб или да се постави върху парче хляб или франзела и да се консумират заедно.
  5. Ястието съдържа много мазнина, затова всички действия трябва да се извършват много деликатно. Трябва да внимавате да не изцапате дрехите или покривката.
  6. Наслаждавайте се на вкуса им. Охлювите, както скаридите и други подобни на тях ястия, са сред тези, над които трябва малко да се потрудим, за да ги консумираме, но заслужават това усилие.

Рецепти, които може да ви интересуват

Салата от кускус и царевица
Салата от кускус и царевица

Екзотична салата за всеки вкус.

3 човека 30-45 минути Лесно
Агнешки котлет с пюре от грах и карфиол
Агнешки котлет с пюре от грах и карфиол

Съберете цялото семейство на Великденската трапеза с традиционна рецепта с агнешка пържола и пюре от

3 човека 30-45 минути Трудно
Зелена зеленчукова крем супа с нахут
Зелена зеленчукова крем супа с нахут

Нова рецепта за вкусна крем супа! В тази апетитна рецепта може да откриете хранителните качества на зелените зеленчуци, съчетани с богатия на фибри и протеини нахут.

4 човека 15-30 минути Лесно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Как се ядат охлюви?

охлюви в чинийка с магданоз и чесън

Охлювите са особено ценени във френската кухня, често се сервират като предястие. Най – често с чесново – билково масло, но са популярни и рецептите за охлюви в пикантен сос или запечени със сочни домати. Сервират се с гарнитура от бял хляб. Охлюви, освен в ресторантите, могат да се купят и в магазините, както замразени, така и готови за консумация.

  1. Сервират се с черупките, в малък, леко вдлъбнат тиган, което улеснява задържането им на едно място. Обикновено порцията съдържа 6 броя.
  2. Охлювите се сервират много горещи, затова черупките трябва да се придържат със специални щипки.
  3. Съдържанието трябва да се изважда с помощта на тънка виличка. Охлювите са много хлъзгави и това не е лесна задача.
  4. Месото, заедно с билковия сос, може да се консумира с хляб или да се постави върху парче хляб или франзела и да се консумират заедно.
  5. Ястието съдържа много мазнина, затова всички действия трябва да се извършват много деликатно. Трябва да внимавате да не изцапате дрехите или покривката.
  6. Наслаждавайте се на вкуса им. Охлювите, както скаридите и други подобни на тях ястия, са сред тези, над които трябва малко да се потрудим, за да ги консумираме, но заслужават това усилие.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.