1. >Retsepti
  2. >Салата с нахут, печени чушки и сирене

Салата с нахут, печени чушки и сирене

Лесни
4 човек/души
50 мин
Съставки
за 4 човек/души
Продукти:

3-4 цветни чушки

2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle

1 глава червен лук, нарязан а тънки полумесеци

1 с.л. заатар

1 с.л. зехтин

сол на вкус



За дресинга

1 скилидка пасиран чесън

1 с.л. сушена мента

½ ч.л. чили на люспи

3-4 с.л. зехтин

сок от ½ лимон

сол на вкус
Съставки за 4човек/души
Продукти:

3-4 цветни чушки

2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle

1 глава червен лук, нарязан а тънки полумесеци

1 с.л. заатар

1 с.л. зехтин

сол на вкус



За дресинга

1 скилидка пасиран чесън

1 с.л. сушена мента

½ ч.л. чили на люспи

3-4 с.л. зехтин

сок от ½ лимон

сол на вкус

Рецепти с

Нахут
  1. Стъпка 1
    Сложете чушките в тава покрита с хартия и изпечете за 18-20 минути в загрята до 220 градуса фурна на функция грил. Обърнете 2-3 пъти по време за печенето.
  2. Стъпка 2
    Прехвърлете ги в купа, покрийте с капак, оставете за 10 минути и обелете. Нарежете ги на ленти и сложете в купа. Прибавете лука и дресинга, разбъркайте и оставете са се овкусят, докато приготвите нахута.
  3. Стъпка 3
    Отцедете нахута, изплакнете със студена вода и подсушете добре. Изсипете в тавата от печенето на чушките, полейте със зехтина, разбъркайте и поръсете със заатар. Разбъркайте и печете 20 минути на 220 градуса на функция грил, като разбъркате няколко пъти.
  4. Стъпка 4
    Добавете топлия нахут към салатата, разбъркайте и разпределете в чинии за сервиране. Поднесете веднага.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Яхния с патладжан, гъби и нахут

  • Печени сладки картофи с нахут и киноа

    Впечатляващ и здравословен обяд за четирима

  • Пълнени яйца с крем от нахут

    Празнично ястие - обикновено се приготвя за Нова година - но можете да му се насладите по всяко време! Лесно е за приготвяне и вкусно!