Яхния с патладжан, гъби и нахут
Изискани
4 човек/души
55 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 голям патладжан
400 г смлени домати от консерва
150 г гъби нарязани на едро
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
300 мл зеленчуков булцон
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
1 глава червен лук нарязан на дебели филийки
3 скилидки нарязан на филийки чесън
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус
400 г смлени домати от консерва
150 г гъби нарязани на едро
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
300 мл зеленчуков булцон
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
1 глава червен лук нарязан на дебели филийки
3 скилидки нарязан на филийки чесън
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
1 голям патладжан
400 г смлени домати от консерва
150 г гъби нарязани на едро
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
300 мл зеленчуков булцон
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
1 глава червен лук нарязан на дебели филийки
3 скилидки нарязан на филийки чесън
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус
400 г смлени домати от консерва
150 г гъби нарязани на едро
2 консерви нахут приготвен на пара Bonduelle
300 мл зеленчуков булцон
1 с.л. лимонов сок
3 с.л. зехтин
1 глава червен лук нарязан на дебели филийки
3 скилидки нарязан на филийки чесън
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. пушен пипер
½ ч.л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1Нарежете патладжана на едри кубчета, сложете в гевгир, посолете, оставате за 30 минути и подсушете с кухненска хартия. В тенджера загрейте 2 с.л. от зехтина на средно силен огън, сложете патладжана и гответе 6-7 минути, докато омекне и стане златист. Извадете в чиния покрита с хартия и оставете настрана.
- Стъпка 2В същия съд налейте останалия зехтин, сложете лука и гответе 3-4 минути, докато стане прозрачен. Добавете гъбите, разбъркайте и гответе още 4-5 минути.
- Стъпка 3Прибавете чесъна и гответе още 1-2 минути. Сложете кимиона, кориандъра, пушения и лютия пипер, разбъркайте и след 30 секунди прибавете доматите. Гответе още 3-4 минути.
- Стъпка 4Сложете патладжана и отцедения нахут и налейте бульона. Покрийте с капак, оставете да заври, намалете котлона и гответе 15 минути.
- Стъпка 5Налейте лимоновия сок, разбъркайте и свалете от котлона. Охладете за 10 минути преди да сервирате. Поднесете със ситно нарязан магданоз.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Салата с нахут, печени чушки и сирене
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.
Печени сладки картофи с нахут и киноа
Впечатляващ и здравословен обяд за четирима
Открийте също...