Пълнени яйца с крем от нахут
Празнично ястие - обикновено се приготвя за Нова година - но можете да му се насладите по всяко време! Лесно е за приготвяне и вкусно!
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва (310 г) нахут Vapeur Bonduelle
8 яйца
1 лимон
1 лайм
1 нар
1 репичка
3 скилидки чесън
1 стрък копър
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 ч.л. таханов сос
пушен червен пипер
сол
суха мащерка
бял пипер
8 яйца
1 лимон
1 лайм
1 нар
1 репичка
3 скилидки чесън
1 стрък копър
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 ч.л. таханов сос
пушен червен пипер
сол
суха мащерка
бял пипер
Съставки за 4човек/души
1 консерва (310 г) нахут Vapeur Bonduelle
8 яйца
1 лимон
1 лайм
1 нар
1 репичка
3 скилидки чесън
1 стрък копър
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 ч.л. таханов сос
пушен червен пипер
сол
суха мащерка
бял пипер
8 яйца
1 лимон
1 лайм
1 нар
1 репичка
3 скилидки чесън
1 стрък копър
2 с.л. зехтин
1 с.л. мед
2 ч.л. таханов сос
пушен червен пипер
сол
суха мащерка
бял пипер
- Стъпка 1Варете яйцата 15 минути след точката на кипване, за да се сварят добре. Охладете и обелете внимателно.
- Стъпка 2Срежете яйцата на половина и махнете жълтъците, които ще използвате за направата на крема.
- Стъпка 3Отцедете нахута и го сложете в купа с наситнения чесън, 4 яйчни жълтъка, таханов сок, сок от лимон и лайм, мед, малко зехтин, мащерка, сол и пипер. Блендирайте всичко докато се получи крем от нахут.
- Стъпка 4Оставете да се охлади за 10 минути и след това го шприцовайте с помощта на двойна торбичка за глазура в белтъците. Украсете тези пълнени яйца според вашето въображение със зрънца от нар, копър, резен репичка или пушен червен пипер.
Открийте също...