1. >Retsepti
  2. >Пълнени яйца с крем от нахут

Пълнени яйца с крем от нахут

Празнично ястие - обикновено се приготвя за Нова година - но можете да му се насладите по всяко време! Лесно е за приготвяне и вкусно!
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
1 консерва (310 г) нахут Vapeur Bonduelle

8 яйца

1 лимон

1 лайм

1 нар

1 репичка

3 скилидки чесън

1 стрък копър

2 с.л. зехтин

1 с.л. мед

2 ч.л. таханов сос

пушен червен пипер

сол

суха мащерка

бял пипер
Съставки за 4човек/души
1 консерва (310 г) нахут Vapeur Bonduelle

8 яйца

1 лимон

1 лайм

1 нар

1 репичка

3 скилидки чесън

1 стрък копър

2 с.л. зехтин

1 с.л. мед

2 ч.л. таханов сос

пушен червен пипер

сол

суха мащерка

бял пипер
  1. Стъпка 1
    Варете яйцата 15 минути след точката на кипване, за да се сварят добре. Охладете и обелете внимателно.
  2. Стъпка 2
    Срежете яйцата на половина и махнете жълтъците, които ще използвате за направата на крема.
  3. Стъпка 3
    Отцедете нахута и го сложете в купа с наситнения чесън, 4 яйчни жълтъка, таханов сок, сок от лимон и лайм, мед, малко зехтин, мащерка, сол и пипер. Блендирайте всичко докато се получи крем от нахут.
  4. Стъпка 4
    Оставете да се охлади за 10 минути и след това го шприцовайте с помощта на двойна торбичка за глазура в белтъците. Украсете тези пълнени яйца според вашето въображение със зрънца от нар, копър, резен репичка или пушен червен пипер.