Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Печурка

 

100 г печурки – 15 kcal

Съдържат целулоза, витамин D, E, PP и витамини от групата B, а също така желязо, калий, фосфор и цинк.
Защитна шапка

Поради ниското съдържание на натрий те са идеални при диета без сол. Тъй като печурките не съдържат захари и мазнини, те се препоръчват за диабетици. Съдържащият се в тях цинк мобилизира нашата имунна система. ...край на главоболието! Печурката съдържа повече витамини от групата В отколкото пресните зеленчуци. Тя държи първенството по съдържание на рибофлавин, т.е. витамин В2, който води до намаляване на честотата на атаките на главоболие у хората, страдащи от мигрена. Главоболието може да бъде причинено също така от умора, която пък се предотвратява от пантотеновата киселина. Здрав вид Печурките имат също значително влияние върху състоянието на нашата кожа и косата. Хората, които искат да изглеждат добре, задължително трябва да включат в менюто си печурки, още повече, че от тях обиколката на талията няма да се увеличи (съдържат много малко калории).

Само за безсмъртните

Гъбите са били „храна на боговете” още по времето на фараоните. Египтяните смятали, че яденето на гъби осигурява безсмъртие, което заслужават само фараоните. Обикновените хора нямали право дори да ги докоснат, а какво остава да ги ядат.
 
 
Направо от Париж

Първи в Европа започват да отглеждат печурки французите през XVII век. Случайно тази възможност е открита от земеделци, които отглеждали пъпеши близо до Париж, оттук френското название – “парижки гъби”. През XVIII френски градинар забелязва, че най-добри условия за отглеждането им има в подземните пещери. За избрани В продължение на много векове култивираните гъби са деликатес за богаташите. Говори се, че Джордж IV в своя дворец в Лондон имал специална сграда, предназначена за отглеждане на гъби.Рецепти, съдържащи този зеленчук

Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Омлет Fu Yung – за неговото приготвяне се използва само белтъка от кокоши яйца, за да бъде вкусът по-деликатен, а ястието да се топи в устата.

4 човека 15-30 минути Лесно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Мексикански горгонзола кошници

Мексикански горгонзола кошници

Невероятен вкус, озаряващ вашия ден!

4 човека 30-45 минути Лесно
Гъбена супа с вино

Гъбена супа с вино

Интересен и изключително богат вкус.

4 човека 30-45 минути Трудно

Продукти, съдържащи този зеленчук

Цели гъби

Цели гъби

280 Г
Мексико микс

Мексико микс

400 Г
Нарязани гъби

Нарязани гъби

280 Г 530 Г