
100 гр фасул – 385 kcal Съдържа белтъчини, баластни вещества, калций, фосфор, желязо, витамини от групата B. Мексиканска красавица
Произхожда от Мексико, където се отглежда повече от 2000 години. Заради красивите си цветове и внушителния си ръст (достига до 4 м) отначало (през XVII век) се отглежда като декоративно растение. Бледорозовите шушулки съдържат до 10 семена с червени петна. Може да се посее около градинската беседка, а след това да се изяде, докато е млад заедно с шушулката, или да се почака да узрее и да се съберат шарените бобови зърна. Цветовете също се ядат.
Универсален зеленчук Може да се добавя в различни ястия, салати или да се приготвя като самостоятелно ястие. Добре се съчетава с лук, домати и риба-тон.
Открийте списъците със зеленчуците ни












Нашите рецепти
Дип от тахин - арабски сусамен сос
Рецепта за дип от тахин – паста от сусамени семена с чесън и лимонов сок. Дип от тахин - това е много известен сос използван в кухнята на арабските страни. Tахинът е сусамена паста, която е използвана като добавка към салати и бульони. При смесването й със счукан чесън, лимонов сок и вода се получава вкусен сос за салати и варени зеленчуци, риби, кебап, а също така и други ястия от арабската кухня.
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу
Aлфахорес – много известни в Аржентина бисквити, пълнени с дулче де лече (млечен карамел, тофу) или конфитюр, може да бъдат поръсени с пудра захар или поляти с черен или бял шоколад.