Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Градински ревен

 

100 г ревен – 16 kcal

Ревенът съдържа магнезий, калий, калций, желязо, фосфор, натрий, витамини от група В, витамин С и каротин.

Изкушения от ревен

Ревенът е един от първите пролетни зеленчуци, така още повече ни изкушава със своята свежест. Отглежда се заради своите сочни стъбла със зелен или червен цвят. Има специфичен кисел и освежаващ вкус и е идеален за сок, компот, плънка за сладкиш, от него могат да се приготвят желе, кисел или ободряваща напитка.

Витамин С

Ревенът е известен с богатото си на желязо и витамин С съдържание. Подобрява храносмилането, лекува гастрит, засилва апетита. Освен това подобрява перисталтиката на червата и води до пречистване на организма. Стимулира отделянето на стомашен и жлъчен сок, което ускорява обмяната на веществата. Ревенът се използва и в борбата срещу затлъстяването. Но той съдържа оксалатна киселина, заради което създава трудно разтворим калциев оксалат, който може да се натрупа като камъни в бъбреците. Затова, не трябва да се консумира прекалено често и в големи количества. Хората страдащи от артрит, камъни в бъбреците и хора с гастритни заболявания трябва да избягват консумацията на ревен.

Чужденец край Волга

Интересен е произходът на този зеленчук. Ревенът е известен още от китайската кухня, в която се използва от почти 3000 години, стигнал е до Волга, а от там до древна Гърция и Рим. Гръцкото му наименование - rhabarbaros се превежда – „чужденец край Волга”.

Вино и декорация

Ревенът се използва за производство на плодови вина. Все по често се отглежда и като декоративно растение.Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.