Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Уок сотиран зелен фасул с телешко и сусам

Телешко соте в уок тиган - бърза вечеря за разнообразие от нудлите!

 

Необходими продукти: 

1 пакет замразен зелен фасул Bonduelle

500 г телешко нарязано на ленти 

1 глава червен лук

3 с.л. соев сос

1 малко парче джинджифил

1 с.л. слънчогледово или сусамово олио

1 щипка сусам

нарязан кориандър

1 скилидка чесън

 

Начин на приготвяне: 

Стъпка 1

Сварете замразения зелен фасул за 5 минути в подсолена вряща вода, след което го изцедете. Тази стъпка не е необходима, ако използвате предварително сварен зелен фасул с кратко време за готвене (3 минути).

Стъпка 2

Нарежете 500 гр. телешко на ивици (бонфиле, фланк, пържола...). Обелете и настържете 1 скилидка чесън и 1 малко парче джинджифил и добавете 3 супени лъжици соев сос.

Стъпка 3

Намажете месото с маринатата и оставете в хладинката за около 30 минути.

Стъпка 4

Обелете и нарежете червения лук и запържете в уок тиган с 1 супена лъжица слънчогледово или сусамово олио. Добавете месото и задушете за 2 минути.

Стъпка 5

Поръсете със сусам и нарязан кориандър, а накрая сервирайте.

 

Допълнителни съвети: 

Кой не иска да намери бърза рецепта за зелен фасул, приготвен в уок, която в същото време е лесна и вкусна? Това ястие е истински ароматно благодарение на телешките късчета и малко сусам, чесън и кориандър. Всичко, от което се нуждаете за перфектния завършек е ориз или нудли, за да направите една вкусна рецепта със съставки, които почти винаги има вкъщи!

Зеленият фасул може да се консумира пресен през пролетта, но тази рецепта е подходяща за цялата година, благодарение на замразения фасул Bonduelle! Няма нужда да го размразявате (ще се напълни с вода): по-скоро го сгответе на котлона за кратко време, преди да го добавите към уок тигана. По същия начин, може да използвате други зелени зеленчуци, които също са вкусни, когато са сотирани, като грах или градински грах. От вас зависи да намерите перфектните комбинации!

Доброто готвене е преди всичко въпрос на организация: прекарването на време в подготовка като извадите всичките необходими съставки на кухненския плот е за спокойствие в кухнята. Обелете джинджифила с гърба на лъжица, така че обелката която отстранявате, да е възможно най- тънка. Настържете го заедно със скилидките чесън, за да получите ароматна паста.

Тази рецепта е вкусна с говеждо месо, но е подходяща и с пилешко (гърди или друго парче без кост) или старателно изцедено тофу, ако не ядете месо. Променяйте  маринатата по ваш вкус: не се колебайте да добавите малко лимонов сок и захар за сладко-кисел завършек. Внимавайте със солта: тъй като соевият сос е естествено солен - избягвайте да добавяте повече към маринатата. Винаги използвайте супена лъжица, за да измервате соевия сос, тъй като не е толкова лесно да се дозира: за 1 супена лъжица соев сос добавете 2 супени лъжици друга течност (оризов оцет, сусамово масло, портокалов или лимонов сок). Можете също да използвате други остатъци от сготвено месо, ако ви се намира такова в хладилника (например печено говеждо или птиче месо), като съкратите времето за готвене. Добрата рецепта е тази, която ви позволява да превърнете остатъците във вкусно ново ястие.

Готвенето с уок тиган е метод, изискващ висока температура и следователно бързо готвене! Избирайте олиото, с което готвите внимателно, тъй като трябва да издържа на високи температури. Зехтинът, сусамовото олио или олиото за пържене са перфектни за тази рецепта - запазете рапичното масло за салати, защото не е подходящо за високи температури.  Готови ли сте да станете майстор на уока?


Рецепти, които може да ви интересуват

Пикантна салата от скариди и царевица с лайм винегрет
Пикантна салата от скариди и царевица с лайм винегрет

Летните дни ни подтикват да ядем повече салати, а морските дарове ни осигуряват протеиновия прием в храната. Пикантната салата със скариди и царевица е предложения за вашия обяд в този горещ период.

2 човека 30-45 минути Умерено
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски
Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

Печени пилешки бутчета с билково масло и зеленчуци по селски

2 човека 30-45 минути Умерено
Херинга в олио
Херинга в олио

Рецепта за херинга в олио – най-известеното полско предястие.

5 човека над 45 минути Лесно
Kугел с макарон – запеканка по  еврейски
Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна.

8 човека над 45 минути Лесно
Уок сотиран зелен фасул с телешко и сусам

Телешко соте в уок тиган - бърза вечеря за разнообразие от нудлите!

 

Необходими продукти: 

1 пакет замразен зелен фасул Bonduelle

500 г телешко нарязано на ленти 

1 глава червен лук

3 с.л. соев сос

1 малко парче джинджифил

1 с.л. слънчогледово или сусамово олио

1 щипка сусам

нарязан кориандър

1 скилидка чесън

 

Начин на приготвяне: 

Стъпка 1

Сварете замразения зелен фасул за 5 минути в подсолена вряща вода, след което го изцедете. Тази стъпка не е необходима, ако използвате предварително сварен зелен фасул с кратко време за готвене (3 минути).

Стъпка 2

Нарежете 500 гр. телешко на ивици (бонфиле, фланк, пържола...). Обелете и настържете 1 скилидка чесън и 1 малко парче джинджифил и добавете 3 супени лъжици соев сос.

Стъпка 3

Намажете месото с маринатата и оставете в хладинката за около 30 минути.

Стъпка 4

Обелете и нарежете червения лук и запържете в уок тиган с 1 супена лъжица слънчогледово или сусамово олио. Добавете месото и задушете за 2 минути.

Стъпка 5

Поръсете със сусам и нарязан кориандър, а накрая сервирайте.

 

Допълнителни съвети: 

Кой не иска да намери бърза рецепта за зелен фасул, приготвен в уок, която в същото време е лесна и вкусна? Това ястие е истински ароматно благодарение на телешките късчета и малко сусам, чесън и кориандър. Всичко, от което се нуждаете за перфектния завършек е ориз или нудли, за да направите една вкусна рецепта със съставки, които почти винаги има вкъщи!

Зеленият фасул може да се консумира пресен през пролетта, но тази рецепта е подходяща за цялата година, благодарение на замразения фасул Bonduelle! Няма нужда да го размразявате (ще се напълни с вода): по-скоро го сгответе на котлона за кратко време, преди да го добавите към уок тигана. По същия начин, може да използвате други зелени зеленчуци, които също са вкусни, когато са сотирани, като грах или градински грах. От вас зависи да намерите перфектните комбинации!

Доброто готвене е преди всичко въпрос на организация: прекарването на време в подготовка като извадите всичките необходими съставки на кухненския плот е за спокойствие в кухнята. Обелете джинджифила с гърба на лъжица, така че обелката която отстранявате, да е възможно най- тънка. Настържете го заедно със скилидките чесън, за да получите ароматна паста.

Тази рецепта е вкусна с говеждо месо, но е подходяща и с пилешко (гърди или друго парче без кост) или старателно изцедено тофу, ако не ядете месо. Променяйте  маринатата по ваш вкус: не се колебайте да добавите малко лимонов сок и захар за сладко-кисел завършек. Внимавайте със солта: тъй като соевият сос е естествено солен - избягвайте да добавяте повече към маринатата. Винаги използвайте супена лъжица, за да измервате соевия сос, тъй като не е толкова лесно да се дозира: за 1 супена лъжица соев сос добавете 2 супени лъжици друга течност (оризов оцет, сусамово масло, портокалов или лимонов сок). Можете също да използвате други остатъци от сготвено месо, ако ви се намира такова в хладилника (например печено говеждо или птиче месо), като съкратите времето за готвене. Добрата рецепта е тази, която ви позволява да превърнете остатъците във вкусно ново ястие.

Готвенето с уок тиган е метод, изискващ висока температура и следователно бързо готвене! Избирайте олиото, с което готвите внимателно, тъй като трябва да издържа на високи температури. Зехтинът, сусамовото олио или олиото за пържене са перфектни за тази рецепта - запазете рапичното масло за салати, защото не е подходящо за високи температури.  Готови ли сте да станете майстор на уока?

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.