Изключителен цвят
Случвало ли Ви се е да срещнете пурпурни картофи, домати, моркови, царевица, аспержи или карфиол? Техният цвят може да предизвиква съмнения, но пурпурните зеленчуци и плодове, не са обработвани химически и нямат намеса в генетичния код на растенията отглеждани в лабораторни условия. Получени са след селекция и кръстосване на съответните сортове.
Здравословният пурпур
Пурпурният цвят означава съдържание на ценни хранителни съставки в зеленчуците и плодовете. Субстанцията отговаряща за оцветяването на зеленчуците и плодовете е антоцианинът, известен е със силните си антиоксидантни свойства. Както показват изследванията, продуктите които го съдържат са важен елемент в противотуморната профилактика. Спират растежа и развитието на раковите клетки в случай на рак на дебелото черво, забавят стареенето на клетките, а също така имат огромно влияние върху правилното функциониране на човешкия мозък.