Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Пурпурни плодове и зеленчуци - карфиол и царевица

Изключителен цвят

Случвало ли Ви се е да срещнете пурпурни картофи, домати, моркови, царевица, аспержи или карфиол? Техният цвят може да предизвиква съмнения, но пурпурните зеленчуци и плодове, не са обработвани химически и нямат намеса в генетичния код на растенията отглеждани в лабораторни условия. Получени са след селекция и кръстосване на съответните сортове.

Здравословният пурпур

Пурпурният цвят означава съдържание на ценни хранителни съставки в зеленчуците и плодовете. Субстанцията отговаряща за оцветяването на зеленчуците и плодовете е антоцианинът, известен е със силните си антиоксидантни свойства. Както показват изследванията, продуктите които го съдържат са важен елемент в противотуморната профилактика. Спират растежа и развитието на раковите клетки в случай на рак на дебелото черво, забавят стареенето на клетките, а също така имат огромно влияние върху правилното функциониране на човешкия мозък.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата в буркан
Салата в буркан

Перфектната салата за пикник

2 човека 30-45 минути Лесно
Чанахи
Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Царевична супа
Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици

Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер.

6 човека 30-45 минути Лесно
Пурпурни плодове и зеленчуци - карфиол и царевица

Изключителен цвят

Случвало ли Ви се е да срещнете пурпурни картофи, домати, моркови, царевица, аспержи или карфиол? Техният цвят може да предизвиква съмнения, но пурпурните зеленчуци и плодове, не са обработвани химически и нямат намеса в генетичния код на растенията отглеждани в лабораторни условия. Получени са след селекция и кръстосване на съответните сортове.

Здравословният пурпур

Пурпурният цвят означава съдържание на ценни хранителни съставки в зеленчуците и плодовете. Субстанцията отговаряща за оцветяването на зеленчуците и плодовете е антоцианинът, известен е със силните си антиоксидантни свойства. Както показват изследванията, продуктите които го съдържат са важен елемент в противотуморната профилактика. Спират растежа и развитието на раковите клетки в случай на рак на дебелото черво, забавят стареенето на клетките, а също така имат огромно влияние върху правилното функциониране на човешкия мозък.