Карфиолът се бере в пикова зрялост, нарязва се на малки парченца и след това се замразява бързо, за да се запазят всички хранителни вещества, цвят и вкус.
100% КАРФИОЛ, нарязан под формата на ориз, е перфектният избор за увеличаване на количеството зеленчуци в ежедневното меню и за разнообразяване на ястията както за деца, така и за възрастни. Карфиолът може да се приготви бързо в тиган, тенджера или в микровълнова фурна. Отличен е както като основно ястие, заместващо ориз в ризото, така и като гарнитура вместо картофи, като основното предимство е ниското съдържание на въглехидрати и калории.
Карфиол. Може да съдържа ЦЕЛИНА! Следи от Целина.
Следи от Целина.
за 100g | |
---|---|
Енергия в (kJ) | 90 kJ |
Енергия (kcal) | 22 kcal |
Мазнини (гр) | 0,4 гр |
- от които наситени (гр) | 0,1 гр |
Въглехидрати (гр) | 2,2 гр |
- от които захари (гр) | 1,4 гр |
Фибри (гр) | 2,0 гр |
Белтъчини (гр) | 1,3 гр |
Сол (гр) | 0,03 гр |
Витамин B9 (µg) | 116 µg |
Инструкции за приготвяне: За да запазите качеството и характеристиките на съставките, следвайте инструкциите за приготвяне. Уверете се, че продуктът е приготвен според нашите препоръки. Не размразявайте продукта преди готвене. Начин на приготвяне: Поставете замразените зеленчуци (400 г) във вряща вода. Оставете 3 минути от момента, в който водата започне да завира отново. В тиган: варете 7 минути. В микровълнова фурна: за 10 минути (800 W).
Да се консумира за предпочитане преди изтичане на датата, изписана на опаковката, при условие на съхранение на продукта при температура -18°C. Условия на съхранение и съхранение: -18°C. Условия на съхранение и съхранение: Фризер (-18°C): до датата, изписана на опаковката. Продуктът се съхранява при температура -18°C.
Не замразявайте отново след размразяване!
Открийте рецептите ни
Крем супа от печен карфиол с гъби
Нов подход към обичайната рецепта за крем супа. Вкусът на варените зеленчуци ще се хареса на близките ви и ще успеете да събере всички за вечеря.
Супа пролетен микс
Нова супа за вас!
Печена сьомга с броколи
Перфектният избор за следвеликденски обяд