Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Сладък картоф

Хранителни стойности в 100 г сладки картофи:  

116калории, 1.49 гпротеин, 27.48 гвъглехидрати, 0.14 г мазнини

Сладките картофи съдържат много скорбяла, витамин С, витамин В, захар и каротин.

Картоф, ама с цвят на морков

Около 90% от сладките картофи се отглеждат в Азия, затова с много често се използват в азиатската кухня. Тези грудкови корени са едни от най-хранителните растителни продукти из света. Мъзгата на този картоф може да бъде с различен цвят, напр. оранжев. Смята се, че сладкият картоф, наричани още батати, е по-здравословен от обикновените картофи.

За обяд и за десерт

Използват се в кулинарното изкуство както картофа - варени или печени. От тях могат да се направят пържени картофи, да се добавят към ястия, да се приготви пюре, да се добавят към кекс, палачинки и пикантни суфлета. Но най-добрият начин за тяхното приготвяне е изпичането им във фурна. Освен това, бататите се използват също за производство на алкохол, нишесте, за брашно и люспи. Сладките картофи не са идеални само за обяд - могат също да се консумират като десерт, поради невероятния им сладък вкус.

Ориенталски чипсове

Бататите, както картофите, са суровина за производство на чипс, в момента актуални в страните от Азия. В Китай са популярни чипсовете, покрити със захар, в САЩ - солените, а в Бангладеш одобрение от потребителите получава чипсът, подправен с пипер „кайен“ и лимонена киселина.

За здраве и красота

Основният здравословен елемент на бататите са белтъчините, които притежават антиоксидантни свойства. Сладките картофи особено се препоръчват на хора, страдащи от сърдечно – съдови заболявания, рак на тънкото черво или рак на дебелото черво. Предпазват от астма, остеопороза или ревматоиден артрит. Те са идеална храна за пенсионери или бременни жени.Рецепти, съдържащи този зеленчук
Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица
Пучеро – рецепта за аржентински гулаш с месо, зеленчуци и царевица

Пучеро – ястие, което взели със себе си в Аржентина испанските колонизатори.

12 човека над 45 минути Трудно
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.