Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Манго

 

100 г манго – 65 kcal

Мангото съдържа калий, магнезий, натрий, мед, бета-каротин и витамин A, B1, B2, C, Е и PP.


Плод на боговете

От гледна точка на своя невероятен вкус, мангото е наричано плодът на боговете. В зависимост от сорта, плодът манго се различава с цвят и големина. Плодът се яде по различни начини. Може да се среже на половина, да премахнете костилката и да изядете вътрешността с лъжичка или също така да нарежете плода на малки парчета. Мангото е най-вкусно охладено. Суровите плодове се добавят към салати, варени към десерти, конфитюри, сосове и месни ястия. Плодовете също така може да се сушат и консервират, от тях се правят сокове, желета и сладка.

Масло от костилки

Жителите на Индия използват не само плода, а също така костилките и младите листа. От костилките се прави масло, а листата служат като основна съставка на салатата в индийската кухня.

 










Здравословно манго

Мангото съдържа витамин A, C, PP, E, група В, а също така магнезий, калий, мед, флавоноиди, целулоза и ценния лупеол с антиоксидантно, антиатеросклероза и противовъзпалително действие. Маслото направено от костилките на манго има приложение в козметиката и съдържа допълнително мастни киселини, мангиферин и галотанин. Мангото елиминира липсата на витамини и минерали. Богат източник е на мед, необходим в процеса на образуване на червени кръвни телца, чийто дефицит може да доведе до анемия. Целулозата регулира работата на червата и улеснява премахването на вредните продукти от обмяната на веществата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Спаначени гнезда Bonduelle
Спаначени гнезда Bonduelle

Една от най-вкусните рецепти със спанак

3 човека 15-30 минути Лесно
Вегетарианско чили с дует бобове
Вегетарианско чили с дует бобове

Пикантна веган рецепта, богата на протеини и особено подходящо ястие за уикенд обяд.

2 човека 15-30 минути Умерено
Зеленчукова салата с картофи, грах и царевица
Зеленчукова салата с картофи, грах и царевица

Зеленчуковата салата е известна и обичана от всички поляци.

6 човека над 45 минути Лесно
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик
Поширани яйца със зелен фасул и ечемик

Здравословна закуска със зърнени храни Bonduelle

2 човека 30-45 минути Умерено
Манго
 

100 г манго – 65 kcal

Мангото съдържа калий, магнезий, натрий, мед, бета-каротин и витамин A, B1, B2, C, Е и PP.


Плод на боговете

От гледна точка на своя невероятен вкус, мангото е наричано плодът на боговете. В зависимост от сорта, плодът манго се различава с цвят и големина. Плодът се яде по различни начини. Може да се среже на половина, да премахнете костилката и да изядете вътрешността с лъжичка или също така да нарежете плода на малки парчета. Мангото е най-вкусно охладено. Суровите плодове се добавят към салати, варени към десерти, конфитюри, сосове и месни ястия. Плодовете също така може да се сушат и консервират, от тях се правят сокове, желета и сладка.

Масло от костилки

Жителите на Индия използват не само плода, а също така костилките и младите листа. От костилките се прави масло, а листата служат като основна съставка на салатата в индийската кухня.

 










Здравословно манго

Мангото съдържа витамин A, C, PP, E, група В, а също така магнезий, калий, мед, флавоноиди, целулоза и ценния лупеол с антиоксидантно, антиатеросклероза и противовъзпалително действие. Маслото направено от костилките на манго има приложение в козметиката и съдържа допълнително мастни киселини, мангиферин и галотанин. Мангото елиминира липсата на витамини и минерали. Богат източник е на мед, необходим в процеса на образуване на червени кръвни телца, чийто дефицит може да доведе до анемия. Целулозата регулира работата на червата и улеснява премахването на вредните продукти от обмяната на веществата.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.