Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Манго

 

100 г манго – 65 kcal

Мангото съдържа калий, магнезий, натрий, мед, бета-каротин и витамин A, B1, B2, C, Е и PP.


Плод на боговете

От гледна точка на своя невероятен вкус, мангото е наричано плодът на боговете. В зависимост от сорта, плодът манго се различава с цвят и големина. Плодът се яде по различни начини. Може да се среже на половина, да премахнете костилката и да изядете вътрешността с лъжичка или също така да нарежете плода на малки парчета. Мангото е най-вкусно охладено. Суровите плодове се добавят към салати, варени към десерти, конфитюри, сосове и месни ястия. Плодовете също така може да се сушат и консервират, от тях се правят сокове, желета и сладка.

Масло от костилки

Жителите на Индия използват не само плода, а също така костилките и младите листа. От костилките се прави масло, а листата служат като основна съставка на салатата в индийската кухня.

 










Здравословно манго

Мангото съдържа витамин A, C, PP, E, група В, а също така магнезий, калий, мед, флавоноиди, целулоза и ценния лупеол с антиоксидантно, антиатеросклероза и противовъзпалително действие. Маслото направено от костилките на манго има приложение в козметиката и съдържа допълнително мастни киселини, мангиферин и галотанин. Мангото елиминира липсата на витамини и минерали. Богат източник е на мед, необходим в процеса на образуване на червени кръвни телца, чийто дефицит може да доведе до анемия. Целулозата регулира работата на червата и улеснява премахването на вредните продукти от обмяната на веществата.


Рецепти, които може да ви интересуват

Печени сладки картофи с нахут и киноа
Печени сладки картофи с нахут и киноа

Впечатляващ и здравословен обяд за четирима

4 човека над 45 минути Лесно
Хрупкава пъстърва с моркови и броколи
Хрупкава пъстърва с моркови и броколи

Пъстърва, увита в тънки резени бекон.

4 човека 15-30 минути Лесно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Kartoffelsalat – немска картофена салата. По желание с грах и царевица
Kartoffelsalat – немска картофена салата. По желание с грах и царевица

Основата на картофената салата - kartoffelsalat са варените картофи, към които се добавят най-различни съставки като: бекон или лук, домати или зелен грах, яйца, царевица или даже портокали.

4 човека 30-45 минути Лесно
Манго
 

100 г манго – 65 kcal

Мангото съдържа калий, магнезий, натрий, мед, бета-каротин и витамин A, B1, B2, C, Е и PP.


Плод на боговете

От гледна точка на своя невероятен вкус, мангото е наричано плодът на боговете. В зависимост от сорта, плодът манго се различава с цвят и големина. Плодът се яде по различни начини. Може да се среже на половина, да премахнете костилката и да изядете вътрешността с лъжичка или също така да нарежете плода на малки парчета. Мангото е най-вкусно охладено. Суровите плодове се добавят към салати, варени към десерти, конфитюри, сосове и месни ястия. Плодовете също така може да се сушат и консервират, от тях се правят сокове, желета и сладка.

Масло от костилки

Жителите на Индия използват не само плода, а също така костилките и младите листа. От костилките се прави масло, а листата служат като основна съставка на салатата в индийската кухня.

 










Здравословно манго

Мангото съдържа витамин A, C, PP, E, група В, а също така магнезий, калий, мед, флавоноиди, целулоза и ценния лупеол с антиоксидантно, антиатеросклероза и противовъзпалително действие. Маслото направено от костилките на манго има приложение в козметиката и съдържа допълнително мастни киселини, мангиферин и галотанин. Мангото елиминира липсата на витамини и минерали. Богат източник е на мед, необходим в процеса на образуване на червени кръвни телца, чийто дефицит може да доведе до анемия. Целулозата регулира работата на червата и улеснява премахването на вредните продукти от обмяната на веществата.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description