Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Хранете се с плодове и зеленчуци заради техните необикновени възможности

Зеле

Варено или задушено с малко масло, зелето има слабителен ефект, като същевременно предотвратява запека. В действителност ние ви препоръчваме киселото зеле, като част от ревитализаращата група храни.

Веществата, които се съдържат в киселото зеле имат детоксикиращи свойства, те укрепват съединителната тъкан и премахват излишната вода от организма, с което ви помагат да се отървете от целулита. Тялото е стегнато и с гладка кожа. Зелето осигурява на организма витамин C, калиий, мед и ценни фибри. Млечната киселина в киселото зеле предотвратява подуването на корема и регенерира чревната флора.

Моркови

Морковите съдържат енергията на слънцето и са най-евтиното природно лекарство. Те са съкровище от витамини от B групата, D и Е и най-вече богати на каротин(който се трансформира в тялото като витамин А). Морковите имат голямо влияние върху зрението. Когато готвите или запарвате моркови, добавете една чаена лъжичка масло, за да помогнете на каротина да се усвои по-добре. Ежедневната им консумация ще придаде красив и здрав вид на кожата ви. Богати са на калий, мед, желязо, фосфор, и йод. Не на последно място, вкусните моркови регулират храносмилането, стимулират метаболизма и имат отслабващ ефект за тялото.

Сушени плодове и ядки

Разрешени са, но само в ограничени количества - 100 гр. ядки осигуряват на организма 500 ккал. Това е много, но можете спокойно да хапвате по няколко стафиди, сушени кайсии, фъстъци или друг вид сурови ядки всеки ден - те определено са по-здравословни от сладкишите.

 
Сушените плодове осигуряват витамини от B групата, ядките съдържат витамин E и ценни минерали: желязо, калий, калций и магнезий. Имат успокояващ ефект върху нас и ни карат да се чувстваме чудесно. Освен това, вкусните сушени плодове и ядки съдържат фибри, които стимулират метаболизма.

Магданоз

Корените е добре да приберем в мазето, но листата можем да отглеждаме през цялата година в саксии, за да се гарантира техния органичен произход. Магданозът не отстъпва по полезност на вече споменатите зеле и моркови. Той съдържа витамини C и E, и етерични масла, които са полезни при лечение на бъбречни заболявания. Магданозът има диуретечни свойства, прочиства организма от токсини. Изглажда кожата и помага за поддържането на добра фигура. Заслужава си да хапваме магданоз, защото е естествен афродизиак и по време на полов акт ние губим между 200 и 300 калории.  

Рецепти, които може да ви интересуват

САЛАТА GRAND BLEU
САЛАТА GRAND BLEU

Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение.

4 човека 15-30 минути Лесно
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Рецептата за лазаня – едно от най-известните италиански ястия.

4 човека над 45 минути Трудно
Лятна салата със скариди и авокадо
Лятна салата със скариди и авокадо

Една от най-красивите летни салати

3 човека 15-30 минути Лесно
Виетнамска супа Pho
Виетнамска супа Pho

Рецепта за супа Pho, ястие от виетнамската кухня.

8 човека над 45 минути Лесно
Хранете се с плодове и зеленчуци заради техните необикновени възможности

Зеле

Варено или задушено с малко масло, зелето има слабителен ефект, като същевременно предотвратява запека. В действителност ние ви препоръчваме киселото зеле, като част от ревитализаращата група храни.

Веществата, които се съдържат в киселото зеле имат детоксикиращи свойства, те укрепват съединителната тъкан и премахват излишната вода от организма, с което ви помагат да се отървете от целулита. Тялото е стегнато и с гладка кожа. Зелето осигурява на организма витамин C, калиий, мед и ценни фибри. Млечната киселина в киселото зеле предотвратява подуването на корема и регенерира чревната флора.

Моркови

Морковите съдържат енергията на слънцето и са най-евтиното природно лекарство. Те са съкровище от витамини от B групата, D и Е и най-вече богати на каротин(който се трансформира в тялото като витамин А). Морковите имат голямо влияние върху зрението. Когато готвите или запарвате моркови, добавете една чаена лъжичка масло, за да помогнете на каротина да се усвои по-добре. Ежедневната им консумация ще придаде красив и здрав вид на кожата ви. Богати са на калий, мед, желязо, фосфор, и йод. Не на последно място, вкусните моркови регулират храносмилането, стимулират метаболизма и имат отслабващ ефект за тялото.

Сушени плодове и ядки

Разрешени са, но само в ограничени количества - 100 гр. ядки осигуряват на организма 500 ккал. Това е много, но можете спокойно да хапвате по няколко стафиди, сушени кайсии, фъстъци или друг вид сурови ядки всеки ден - те определено са по-здравословни от сладкишите.

 
Сушените плодове осигуряват витамини от B групата, ядките съдържат витамин E и ценни минерали: желязо, калий, калций и магнезий. Имат успокояващ ефект върху нас и ни карат да се чувстваме чудесно. Освен това, вкусните сушени плодове и ядки съдържат фибри, които стимулират метаболизма.

Магданоз

Корените е добре да приберем в мазето, но листата можем да отглеждаме през цялата година в саксии, за да се гарантира техния органичен произход. Магданозът не отстъпва по полезност на вече споменатите зеле и моркови. Той съдържа витамини C и E, и етерични масла, които са полезни при лечение на бъбречни заболявания. Магданозът има диуретечни свойства, прочиства организма от токсини. Изглажда кожата и помага за поддържането на добра фигура. Заслужава си да хапваме магданоз, защото е естествен афродизиак и по време на полов акт ние губим между 200 и 300 калории.