Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Хранете се с плодове и зеленчуци заради техните необикновени възможности

Зеле

Варено или задушено с малко масло, зелето има слабителен ефект, като същевременно предотвратява запека. В действителност ние ви препоръчваме киселото зеле, като част от ревитализаращата група храни.

Веществата, които се съдържат в киселото зеле имат детоксикиращи свойства, те укрепват съединителната тъкан и премахват излишната вода от организма, с което ви помагат да се отървете от целулита. Тялото е стегнато и с гладка кожа. Зелето осигурява на организма витамин C, калиий, мед и ценни фибри. Млечната киселина в киселото зеле предотвратява подуването на корема и регенерира чревната флора.

Моркови

Морковите съдържат енергията на слънцето и са най-евтиното природно лекарство. Те са съкровище от витамини от B групата, D и Е и най-вече богати на каротин(който се трансформира в тялото като витамин А). Морковите имат голямо влияние върху зрението. Когато готвите или запарвате моркови, добавете една чаена лъжичка масло, за да помогнете на каротина да се усвои по-добре. Ежедневната им консумация ще придаде красив и здрав вид на кожата ви. Богати са на калий, мед, желязо, фосфор, и йод. Не на последно място, вкусните моркови регулират храносмилането, стимулират метаболизма и имат отслабващ ефект за тялото.

Сушени плодове и ядки

Разрешени са, но само в ограничени количества - 100 гр. ядки осигуряват на организма 500 ккал. Това е много, но можете спокойно да хапвате по няколко стафиди, сушени кайсии, фъстъци или друг вид сурови ядки всеки ден - те определено са по-здравословни от сладкишите.

 
Сушените плодове осигуряват витамини от B групата, ядките съдържат витамин E и ценни минерали: желязо, калий, калций и магнезий. Имат успокояващ ефект върху нас и ни карат да се чувстваме чудесно. Освен това, вкусните сушени плодове и ядки съдържат фибри, които стимулират метаболизма.

Магданоз

Корените е добре да приберем в мазето, но листата можем да отглеждаме през цялата година в саксии, за да се гарантира техния органичен произход. Магданозът не отстъпва по полезност на вече споменатите зеле и моркови. Той съдържа витамини C и E, и етерични масла, които са полезни при лечение на бъбречни заболявания. Магданозът има диуретечни свойства, прочиства организма от токсини. Изглажда кожата и помага за поддържането на добра фигура. Заслужава си да хапваме магданоз, защото е естествен афродизиак и по време на полов акт ние губим между 200 и 300 калории.  

Рецепти, които може да ви интересуват

Пълнени гъби "Портобело" с боб и моцарела
Пълнени гъби "Портобело" с боб и моцарела

Нестандартно и лесно предястие за двама

2 човека 30-45 минути Лесно
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки
Питки с царевица, сметанов дресинг и зелени подправки

Сладка царевица и люти подправки - много вкусни заедно.

4 човека 30-45 минути Умерено
Дип с чили царевица и сирене
Дип с чили царевица и сирене

Перфектното хапване за моментите, когато гледате любимия си сериал на дивана

4 човека 15-30 минути Лесно
Октопод със средиземноморски зеленчуци
Октопод със средиземноморски зеленчуци

Средиземноморската кухня вече е по-близо до вас с готовото ястие Bonduelle средиземноморски микс.

2 човека 15-30 минути Лесно
Хранете се с плодове и зеленчуци заради техните необикновени възможности

Зеле

Варено или задушено с малко масло, зелето има слабителен ефект, като същевременно предотвратява запека. В действителност ние ви препоръчваме киселото зеле, като част от ревитализаращата група храни.

Веществата, които се съдържат в киселото зеле имат детоксикиращи свойства, те укрепват съединителната тъкан и премахват излишната вода от организма, с което ви помагат да се отървете от целулита. Тялото е стегнато и с гладка кожа. Зелето осигурява на организма витамин C, калиий, мед и ценни фибри. Млечната киселина в киселото зеле предотвратява подуването на корема и регенерира чревната флора.

Моркови

Морковите съдържат енергията на слънцето и са най-евтиното природно лекарство. Те са съкровище от витамини от B групата, D и Е и най-вече богати на каротин(който се трансформира в тялото като витамин А). Морковите имат голямо влияние върху зрението. Когато готвите или запарвате моркови, добавете една чаена лъжичка масло, за да помогнете на каротина да се усвои по-добре. Ежедневната им консумация ще придаде красив и здрав вид на кожата ви. Богати са на калий, мед, желязо, фосфор, и йод. Не на последно място, вкусните моркови регулират храносмилането, стимулират метаболизма и имат отслабващ ефект за тялото.

Сушени плодове и ядки

Разрешени са, но само в ограничени количества - 100 гр. ядки осигуряват на организма 500 ккал. Това е много, но можете спокойно да хапвате по няколко стафиди, сушени кайсии, фъстъци или друг вид сурови ядки всеки ден - те определено са по-здравословни от сладкишите.

 
Сушените плодове осигуряват витамини от B групата, ядките съдържат витамин E и ценни минерали: желязо, калий, калций и магнезий. Имат успокояващ ефект върху нас и ни карат да се чувстваме чудесно. Освен това, вкусните сушени плодове и ядки съдържат фибри, които стимулират метаболизма.

Магданоз

Корените е добре да приберем в мазето, но листата можем да отглеждаме през цялата година в саксии, за да се гарантира техния органичен произход. Магданозът не отстъпва по полезност на вече споменатите зеле и моркови. Той съдържа витамини C и E, и етерични масла, които са полезни при лечение на бъбречни заболявания. Магданозът има диуретечни свойства, прочиства организма от токсини. Изглажда кожата и помага за поддържането на добра фигура. Заслужава си да хапваме магданоз, защото е естествен афродизиак и по време на полов акт ние губим между 200 и 300 калории.  
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.