Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Карамбола: плод-звезда и листа с вкус на спанак

 

100г Карамбола – 31 ккал

Карамболата е плод, богат на магнезий, желязо, бета-каротин и витамините A, B и C.










 

Плод звезда

Карамбола се нарича още плод звезда, заради формата, която има. След като се измие внимателно, може да се яде суров, целият с обвивката и семената. Има сладко-кисела, хрупкава месеста част, но без фибри. Може да се съхранява в хладилник за три седмици. Да добавим и още няколко приложения на този плод-звезда: резени Карамбола могат да се използват като декорация към различни ястия. Суровият плод може освен това да се добавя към салати, но също така и към месо и риба (след кратко запарване или пържене в масло). По-киселите видове на плода карамбола могат да се използват за маринати, сосове, конфитюри или вино. Като се отстрани обвивката на плода, може да си направите от него сушена или захаросана звезда.

Не е само плод

В Индийската кухня, цвета от Карамбола се ползва като подправка, а листата се считат за зеленчуци, защото имат вкус, наподобяващ спанак. Толкова много приложения, а само един плод!
 









 


Утолява жаждата и спомага за намаляване на теглото

Ето и първата причина да наречем Карамболата плод-звезда. Сокът от Карамбола не само ефективно утолява жаждата, но и също така се използва като антипиретик. Плодът съдържа много витамини и минерали, поради което се препоръчва при диети за отслабване.


Рецепти, които може да ви интересуват

Ориз с червен боб в сос
Ориз с червен боб в сос

Бързо ястие с басмати ориз и червен боб в доматен сос, умерено пикантно!

3 човека 30-45 минути Лесно
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан
Милфьой с говеждо, гъби и чипс от пармезан

Запържете парчетата говеждо в тигана, по 2 минути от всяка страна. Поставете парчетата говеждо филе в предварително загрята на 160°C фурна за 5 минути. Махнете от фурната, подправете със сол и пипер и отстранете.

2 човека под 15 минути Умерено
Салата Кан с херинга и риба тон
Салата Кан с херинга и риба тон

Истинският морски вкус на Средиземноморието

4 човека 15-30 минути Лесно
Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи
Пухкави палачинки с царевица, шунка и аспержи

Специално ястие, което ще очарова близките ви

2 човека 30-45 минути Умерено
Карамбола: плод-звезда и листа с вкус на спанак
 

100г Карамбола – 31 ккал

Карамболата е плод, богат на магнезий, желязо, бета-каротин и витамините A, B и C.










 

Плод звезда

Карамбола се нарича още плод звезда, заради формата, която има. След като се измие внимателно, може да се яде суров, целият с обвивката и семената. Има сладко-кисела, хрупкава месеста част, но без фибри. Може да се съхранява в хладилник за три седмици. Да добавим и още няколко приложения на този плод-звезда: резени Карамбола могат да се използват като декорация към различни ястия. Суровият плод може освен това да се добавя към салати, но също така и към месо и риба (след кратко запарване или пържене в масло). По-киселите видове на плода карамбола могат да се използват за маринати, сосове, конфитюри или вино. Като се отстрани обвивката на плода, може да си направите от него сушена или захаросана звезда.

Не е само плод

В Индийската кухня, цвета от Карамбола се ползва като подправка, а листата се считат за зеленчуци, защото имат вкус, наподобяващ спанак. Толкова много приложения, а само един плод!
 









 


Утолява жаждата и спомага за намаляване на теглото

Ето и първата причина да наречем Карамболата плод-звезда. Сокът от Карамбола не само ефективно утолява жаждата, но и също така се използва като антипиретик. Плодът съдържа много витамини и минерали, поради което се препоръчва при диети за отслабване.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description