Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Карамбола: плод-звезда и листа с вкус на спанак

 

100г Карамбола – 31 ккал

Карамболата е плод, богат на магнезий, желязо, бета-каротин и витамините A, B и C.










 

Плод звезда

Карамбола се нарича още плод звезда, заради формата, която има. След като се измие внимателно, може да се яде суров, целият с обвивката и семената. Има сладко-кисела, хрупкава месеста част, но без фибри. Може да се съхранява в хладилник за три седмици. Да добавим и още няколко приложения на този плод-звезда: резени Карамбола могат да се използват като декорация към различни ястия. Суровият плод може освен това да се добавя към салати, но също така и към месо и риба (след кратко запарване или пържене в масло). По-киселите видове на плода карамбола могат да се използват за маринати, сосове, конфитюри или вино. Като се отстрани обвивката на плода, може да си направите от него сушена или захаросана звезда.

Не е само плод

В Индийската кухня, цвета от Карамбола се ползва като подправка, а листата се считат за зеленчуци, защото имат вкус, наподобяващ спанак. Толкова много приложения, а само един плод!
 









 


Утолява жаждата и спомага за намаляване на теглото

Ето и първата причина да наречем Карамболата плод-звезда. Сокът от Карамбола не само ефективно утолява жаждата, но и също така се използва като антипиретик. Плодът съдържа много витамини и минерали, поради което се препоръчва при диети за отслабване.


Рецепти, които може да ви интересуват

Хрупкави пилешки гърди със зелен фасул
Хрупкави пилешки гърди със зелен фасул

Азиатската кухня може да достигне до дома ви. Бърза и вкусна, тази рецепта ще бъде по вкуса на вашите близки,

2 човека 30-45 минути Умерено
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста

Рецепта за дип от хумус, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите докато чакат основното ястие.

6 човека над 45 минути Лесно
Чанахи
Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци
Лазаня – италианска запеканка с месо и зеленчуци

Рецептата за лазаня – едно от най-известните италиански ястия.

4 човека над 45 минути Трудно
Карамбола: плод-звезда и листа с вкус на спанак
 

100г Карамбола – 31 ккал

Карамболата е плод, богат на магнезий, желязо, бета-каротин и витамините A, B и C.










 

Плод звезда

Карамбола се нарича още плод звезда, заради формата, която има. След като се измие внимателно, може да се яде суров, целият с обвивката и семената. Има сладко-кисела, хрупкава месеста част, но без фибри. Може да се съхранява в хладилник за три седмици. Да добавим и още няколко приложения на този плод-звезда: резени Карамбола могат да се използват като декорация към различни ястия. Суровият плод може освен това да се добавя към салати, но също така и към месо и риба (след кратко запарване или пържене в масло). По-киселите видове на плода карамбола могат да се използват за маринати, сосове, конфитюри или вино. Като се отстрани обвивката на плода, може да си направите от него сушена или захаросана звезда.

Не е само плод

В Индийската кухня, цвета от Карамбола се ползва като подправка, а листата се считат за зеленчуци, защото имат вкус, наподобяващ спанак. Толкова много приложения, а само един плод!
 









 


Утолява жаждата и спомага за намаляване на теглото

Ето и първата причина да наречем Карамболата плод-звезда. Сокът от Карамбола не само ефективно утолява жаждата, но и също така се използва като антипиретик. Плодът съдържа много витамини и минерали, поради което се препоръчва при диети за отслабване.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.