Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Карамбола: плод-звезда и листа с вкус на спанак

 

100г Карамбола – 31 ккал

Карамболата е плод, богат на магнезий, желязо, бета-каротин и витамините A, B и C.










 

Плод звезда

Карамбола се нарича още плод звезда, заради формата, която има. След като се измие внимателно, може да се яде суров, целият с обвивката и семената. Има сладко-кисела, хрупкава месеста част, но без фибри. Може да се съхранява в хладилник за три седмици. Да добавим и още няколко приложения на този плод-звезда: резени Карамбола могат да се използват като декорация към различни ястия. Суровият плод може освен това да се добавя към салати, но също така и към месо и риба (след кратко запарване или пържене в масло). По-киселите видове на плода карамбола могат да се използват за маринати, сосове, конфитюри или вино. Като се отстрани обвивката на плода, може да си направите от него сушена или захаросана звезда.

Не е само плод

В Индийската кухня, цвета от Карамбола се ползва като подправка, а листата се считат за зеленчуци, защото имат вкус, наподобяващ спанак. Толкова много приложения, а само един плод!
 









 


Утолява жаждата и спомага за намаляване на теглото

Ето и първата причина да наречем Карамболата плод-звезда. Сокът от Карамбола не само ефективно утолява жаждата, но и също така се използва като антипиретик. Плодът съдържа много витамини и минерали, поради което се препоръчва при диети за отслабване.


Рецепти, които може да ви интересуват

Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне
Tiramisu - италиански десерт с маскарпоне

Рецепта за Тирамису – този десерт е идеален за втора закуска. Класически се сервира силно замразен с кафе еспресо.

4 човека над 45 минути Лесно
Сьомга с ориз и зеленчуци
Сьомга с ориз и зеленчуци

Мислите ли за бързо, вкусно и питателно ястие? Предлагаме ви да опитате нашата рецепта със сьомга и микс от

2 човека 15-30 минути Умерено
Ориз с червен боб в сос
Ориз с червен боб в сос

Бързо ястие с басмати ориз и червен боб в доматен сос, умерено пикантно!

3 човека 30-45 минути Лесно
Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс
Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

Типично мексиканско ястие, готово само за 20 минути.

4 човека 15-30 минути Лесно
Карамбола: плод-звезда и листа с вкус на спанак
 

100г Карамбола – 31 ккал

Карамболата е плод, богат на магнезий, желязо, бета-каротин и витамините A, B и C.










 

Плод звезда

Карамбола се нарича още плод звезда, заради формата, която има. След като се измие внимателно, може да се яде суров, целият с обвивката и семената. Има сладко-кисела, хрупкава месеста част, но без фибри. Може да се съхранява в хладилник за три седмици. Да добавим и още няколко приложения на този плод-звезда: резени Карамбола могат да се използват като декорация към различни ястия. Суровият плод може освен това да се добавя към салати, но също така и към месо и риба (след кратко запарване или пържене в масло). По-киселите видове на плода карамбола могат да се използват за маринати, сосове, конфитюри или вино. Като се отстрани обвивката на плода, може да си направите от него сушена или захаросана звезда.

Не е само плод

В Индийската кухня, цвета от Карамбола се ползва като подправка, а листата се считат за зеленчуци, защото имат вкус, наподобяващ спанак. Толкова много приложения, а само един плод!
 









 


Утолява жаждата и спомага за намаляване на теглото

Ето и първата причина да наречем Карамболата плод-звезда. Сокът от Карамбола не само ефективно утолява жаждата, но и също така се използва като антипиретик. Плодът съдържа много витамини и минерали, поради което се препоръчва при диети за отслабване.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.