Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.

Рецепти, които може да ви интересуват

Лятна салата с червен боб и печени чушки
Лятна салата с червен боб и печени чушки

Класическо решение с перфектен вкус

4 човека под 15 минути Лесно
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу

В много латиноамерикански страни и Испания може да видите бисквитите Алфахорес, но във всяка страна, а даже и регион, рецептите са напълно различни.

20 човека над 45 минути Умерено
Шишчета от гъби с босилек
Шишчета от гъби с босилек

Необичайна, но много вкусна комбинация от полезни и хранителни зеленчуци.

3 човека 30-45 минути Умерено
Свинско месо в сладко-кисел сос
Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите.

4 човека над 45 минути Умерено
Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.
Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description