Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.

Рецепти, които може да ви интересуват

Тако с пуешка кайма и мексикански микс
Тако с пуешка кайма и мексикански микс

Тако с пуешка кайма и мексикански микс

2 човека 15-30 минути Умерено
Салата от мариновани сардини и царевица с люти чушки
Салата от мариновани сардини и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта за екзотична салата, подходяща за всеки ден, без значение в офиса или вкъщи!

4 човека под 15 минути Лесно
Пилешки гювеч със зелен фасул и ечемик
Пилешки гювеч със зелен фасул и ечемик

Изненадайте любимите си хора с нова и богата на протеини рецепта.

2 човека 30-45 минути Умерено
Шишчета с гъби и наденица
Шишчета с гъби и наденица

Идеална рецепта за летен пикник сред природата.

3 човека 30-45 минути Умерено
Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.