Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.

Рецепти, които може да ви интересуват

Рулца от патладжан с микс от зеленчуци
Рулца от патладжан с микс от зеленчуци

Вкусна и ароматна рецепта за специални поводи

2 човека 30-45 минути Трудно
Новогодишен снакс с нахут
Новогодишен снакс с нахут

Перфектно решение за Новогодишно домашно парти

2 човека 15-30 минути Умерено
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици

Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер.

6 човека 30-45 минути Лесно
Мъфини с броколи и чоризо
Мъфини с броколи и чоризо

Вкусни мъфини за всякакви поводи

2 човека 30-45 минути Трудно
Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.
Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.