Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.

Рецепти, които може да ви интересуват

Chapati (чапати) – индийски хляб

Chapati (чапати) – индийски хляб

Chapati (чапати) – индийски хляб, във формата на палачинка, правен от пресято брашно и печен на котлон.

3 човека над 45 минути Лесно
Салата с пиле, царевица и червен боб

Салата с пиле, царевица и червен боб

Вкусна лятна салата

2 човека 30-45 минути Лесно
Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Бакалау – треска по португалски със зеленчуци

Рибата треска определено е царят на португалската маса.

8 човека над 45 минути Лесно
Гриловани скариди с царевично пюре

Гриловани скариди с царевично пюре

Вкусна рецепта.

4 човека 30-45 минути Трудно
Как се ядат аспержи?

аспержи с разтопен кашкавал върху бяла чинияАспержите се сервират обикновено като гарнитура. На пресни можем да се радваме много малко, тъй като се намират само от втората половина на април до първите дни на юни.Срещат се в рецептите на средиземноморската кухня, както и в северно – европейската, азиатската или американската. Най-вкусни са с масло или сос винегрет. Как умело да ги ядем?

  • Можем да ги ядем с пръсти, ако до чинията си имаме купичка с вода. Тогава, с края на пръстите на едната си ръка взимаме аспержата, придържайки я едновременно от долу с вилица, която държим с другата ръка. Яденето започваме от най-крехката част, тоест от главата.
  • Добре приготвените аспержи могат да се ядат и само с вилица. Трудно могат да се режат напряко, тъй като са влакнени. Затова ги режем по дължина, а нарязаните ленти навиваме около вилицата.
  • В случай, когато има и добавки, например прошуто, което е характерно за италианската кухня, можем да използваме и нож. Аспержата е много деликатен зеленчук. Не забравяйте да не ги режете на прекалено малки парчета.