Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Американска кухня - царевица в разновидности

Кухня на много народи

Американската кухня дължи своето разнообразие на индианското и африканското влияние и емигрантите от Европа и Азия. В отделните региони влияние върху оформянето на кулинарната култура са оказали обичаите на живеещите там народи. Допълнително огромната площ на страната оказва влияние върху разнообразието на американската кухня.

Fast food или бърза кухня

Несъмнено, това, което веднага се свързва с американската кухня е бързото хранене или т.нар. fast foоd. Следвайки тази мисъл, ни идват на ум най-известните американски ястия като хот-дог, хамбургер или buffalo wings. Тези ястия днес са известни из целия свят и достъпни почти във всяка страна. Американската кухня се свързва предимно с бързата кухня, много калорична и не винаги здравословна, а стилът на американското хранене, сервиране и консумиране на ястията се свързва с бързото, не много стойностно хранене извън къщи, по време на кратката работна почивка.

Зеленчуци на масата

От друга страна, традиционните супи, сладкиши, храни или салати взимащи под внимание зеленчуци и плодове са също така постоянно вписани в американската култура. Не може да се подмине важната роля на такива зеленчуци като царевицата или тиквата. Царевицата известна в много разновидности е съставка на много ястия, а също така се консумира и като отделно ястие. Варените кочани царевица с масло и сол, известните пуканки или пържени царевични зрънца "corn dog" – кренвирш покрит с царевично тесто и изпържен в много олио, са известни из целия свят. Важен зеленчук също така е и тиквата, най-тясно свързвана с празника Halloween – денят на Вси Светии, който се празнува на 31 октомври. В този ден Америка сменя своите цветове на оранжево и няма начин да откриете място, където да няма представители на тези зеленчуци, използвани за фенери чрез издълбаване на тяхната вътрешност. Най-известните ястия са супа от тиква и сладкиш от тиква.

Американска традиция

Особено характерни за американската култура са също така и ястия като, пълнена пуйка, сладки картофи или боровинков сос за Деня на благодарността. Цялото семейство се събира на празничната маса, за да вечерят заедно. Този празник е свързан с традиционната благодарствена молитва, по време на събиране на селскостопанската реколта. Повод за приятелски срещи, които са неразделен елемент от живота на американците са несъмнено традиционните срещи на чист въздух, такива като известното барбекю или градински партита - Garden Party. На скара може почти всичко да се направи като се започне с месо , зеленчуци и се завърши дори с плодове. Американската скара представлява предимно ребърца и пилешки крилца, сервирани с разнообразни сосове.Много известни са също така салатите. Най-известни са салата Цезар със салата и сос винегрет, Салата на Шефа - Chef’s salad, със зеленчуци и сварено яйце, салата Коулслоу предимно със зеле и моркови и салата Уолдорф-Астория с целина, ябълка и орехи. Затова си заслужава да въвеждате интересни, здравословни и хранително стойностни ястия в менюто, незабравяйки, че храната е изкуство, на което си струва да се посвети малко време и усилие


Рецепти, които може да ви интересуват

Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул

Печена сьомга с микс от зелен и жълт фасул

Здравословна и вкусна комбинация от зелен и жълт фасул със сьомга и песто сос! Идеално ястие за лека вечеря.

2 човека 30-45 минути Лесно
Неделна говежда супа

Неделна говежда супа

Супа от говеждо филе със зеленчуци.

4 човека над 45 минути Лесно
Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос

Свинско месо в сладко-кисел сос, това е израз на свързване на силите ин и ян в кулинарното изкуство – китайския баланс на противоположностите.

4 човека над 45 минути Умерено
Панакота с карфиол и спанак

Панакота с карфиол и спанак

Красиво, цветно, здравословно и оригинално предястие, панакота с карфиол и спанак ще стане истинско украшение на всяко парти, блок маса или семейно празненство.

6 човека под 15 минути Лесно
Американска кухня - царевица в разновидности

Кухня на много народи

Американската кухня дължи своето разнообразие на индианското и африканското влияние и емигрантите от Европа и Азия. В отделните региони влияние върху оформянето на кулинарната култура са оказали обичаите на живеещите там народи. Допълнително огромната площ на страната оказва влияние върху разнообразието на американската кухня.

Fast food или бърза кухня

Несъмнено, това, което веднага се свързва с американската кухня е бързото хранене или т.нар. fast foоd. Следвайки тази мисъл, ни идват на ум най-известните американски ястия като хот-дог, хамбургер или buffalo wings. Тези ястия днес са известни из целия свят и достъпни почти във всяка страна. Американската кухня се свързва предимно с бързата кухня, много калорична и не винаги здравословна, а стилът на американското хранене, сервиране и консумиране на ястията се свързва с бързото, не много стойностно хранене извън къщи, по време на кратката работна почивка.

Зеленчуци на масата

От друга страна, традиционните супи, сладкиши, храни или салати взимащи под внимание зеленчуци и плодове са също така постоянно вписани в американската култура. Не може да се подмине важната роля на такива зеленчуци като царевицата или тиквата. Царевицата известна в много разновидности е съставка на много ястия, а също така се консумира и като отделно ястие. Варените кочани царевица с масло и сол, известните пуканки или пържени царевични зрънца "corn dog" – кренвирш покрит с царевично тесто и изпържен в много олио, са известни из целия свят. Важен зеленчук също така е и тиквата, най-тясно свързвана с празника Halloween – денят на Вси Светии, който се празнува на 31 октомври. В този ден Америка сменя своите цветове на оранжево и няма начин да откриете място, където да няма представители на тези зеленчуци, използвани за фенери чрез издълбаване на тяхната вътрешност. Най-известните ястия са супа от тиква и сладкиш от тиква.

Американска традиция

Особено характерни за американската култура са също така и ястия като, пълнена пуйка, сладки картофи или боровинков сос за Деня на благодарността. Цялото семейство се събира на празничната маса, за да вечерят заедно. Този празник е свързан с традиционната благодарствена молитва, по време на събиране на селскостопанската реколта. Повод за приятелски срещи, които са неразделен елемент от живота на американците са несъмнено традиционните срещи на чист въздух, такива като известното барбекю или градински партита - Garden Party. На скара може почти всичко да се направи като се започне с месо , зеленчуци и се завърши дори с плодове. Американската скара представлява предимно ребърца и пилешки крилца, сервирани с разнообразни сосове.Много известни са също така салатите. Най-известни са салата Цезар със салата и сос винегрет, Салата на Шефа - Chef’s salad, със зеленчуци и сварено яйце, салата Коулслоу предимно със зеле и моркови и салата Уолдорф-Астория с целина, ябълка и орехи. Затова си заслужава да въвеждате интересни, здравословни и хранително стойностни ястия в менюто, незабравяйки, че храната е изкуство, на което си струва да се посвети малко време и усилие