Такос с червен боб
Ястие, което ви отвежда в Мексико и ви очарова с цветни комбинации
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
100 г Червен фасул Bonduelle
50 г Сладка царевица Bonduelle
100 г бяло зеле
50 г червени чушки
6 чери домата
1 червен лук
1 авокадо
1 лайм
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
50 г моцарела
40 г пармезан
1 лист лазаня
1 с.л. сладък чили сос
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. песто сос от дехидратирани домати
1 ч.л. заквасена сметана
малко олио
сол
пипер
50 г Сладка царевица Bonduelle
100 г бяло зеле
50 г червени чушки
6 чери домата
1 червен лук
1 авокадо
1 лайм
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
50 г моцарела
40 г пармезан
1 лист лазаня
1 с.л. сладък чили сос
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. песто сос от дехидратирани домати
1 ч.л. заквасена сметана
малко олио
сол
пипер
Съставки за 2човек/души
100 г Червен фасул Bonduelle
50 г Сладка царевица Bonduelle
100 г бяло зеле
50 г червени чушки
6 чери домата
1 червен лук
1 авокадо
1 лайм
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
50 г моцарела
40 г пармезан
1 лист лазаня
1 с.л. сладък чили сос
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. песто сос от дехидратирани домати
1 ч.л. заквасена сметана
малко олио
сол
пипер
50 г Сладка царевица Bonduelle
100 г бяло зеле
50 г червени чушки
6 чери домата
1 червен лук
1 авокадо
1 лайм
4 скилидки чесън
1 връзка магданоз
50 г моцарела
40 г пармезан
1 лист лазаня
1 с.л. сладък чили сос
1 ч.л. соев сос
1 ч.л. песто сос от дехидратирани домати
1 ч.л. заквасена сметана
малко олио
сол
пипер
- Стъпка 1Направете тако композицията от следните зеленчуци: наситнен магданоз и лук, нарязано бяло зеле и червена чушка на тънки ленти, нарязани чери домати. Срежете авокадото на 2, извадете пулпата и овкусете със сол, пипер, лайм и намачкайте с вилица. Вземете чесъна и наситнете на дребно, рендосайте моцарела и пармезан. Сложете в малка купа царевица, червен фасул, домати, и червена чушка, лук, бяло зеле, магданоз и авокадо и разбъркайте добре. Изсипете композицията в голяма купа и добавете сладко чили, соя и песто сосовете.
- Стъпка 2Пригответе тортилата: изрежете кръг от листа лазаня, за да се получи пита. Добавете олио и потопете питата лазаня за 1 минута от всяка страна.
- Стъпка 3Сложете тортилата в тава за печене, добавете композицията, мозарелата и рендосан пармезан. Сложете в предварително загрята на 230°C фурна за 10-15 минути. След като я извадите от фурната, сервирайте в чиния, като добавите втората пита отгоре.
- Стъпка 4Декорирайте тортилата със заквасена сметана и няколко червени фасула.
Съвет за готвене, заглавие
Друга алтернатива на листата лазаня са Ливански пити, които се изрязват в кръгла форма, пържат и овкусяват.
Открийте също...