Скариди с пикантна царевица
Лесни
4 човек/души
30 мин
Съставки
за 4 човек/души
16-20 броя почистени скариди
2-3 скилидки чесън
2 с.л. настърган джинджифил
1 червено чили
1 зелено чили
3 с.л. зехтин
1 с.л. масло
2 консерви сладка царевица на зърна Bonduelle
1 лайм
1 връзка кориандър
1 глава червен лук нарязан на полумесеци
сол и черен пипер на вкус
2-3 скилидки чесън
2 с.л. настърган джинджифил
1 червено чили
1 зелено чили
3 с.л. зехтин
1 с.л. масло
2 консерви сладка царевица на зърна Bonduelle
1 лайм
1 връзка кориандър
1 глава червен лук нарязан на полумесеци
сол и черен пипер на вкус
Съставки за 4човек/души
16-20 броя почистени скариди
2-3 скилидки чесън
2 с.л. настърган джинджифил
1 червено чили
1 зелено чили
3 с.л. зехтин
1 с.л. масло
2 консерви сладка царевица на зърна Bonduelle
1 лайм
1 връзка кориандър
1 глава червен лук нарязан на полумесеци
сол и черен пипер на вкус
2-3 скилидки чесън
2 с.л. настърган джинджифил
1 червено чили
1 зелено чили
3 с.л. зехтин
1 с.л. масло
2 консерви сладка царевица на зърна Bonduelle
1 лайм
1 връзка кориандър
1 глава червен лук нарязан на полумесеци
сол и черен пипер на вкус
- Стъпка 1Настържете чесъна на фино ренде и сложете в купичка. Добавете ситно нарязаните люти чушки и джинджифила, посолете и разбъркайте добре. Сложете половината люта паста в купа, добавете скаридите и налейте 1 с.л. от зехтина. Разбъркайте добре и оставете за 10-15 минути на стайна температура.
- Стъпка 2В широк тиган загрейте останалия зехтин и маслото, сложете скаридите и гответе 2-3 минути. Обърнете и гответе още 1-2 минути, докато порозовеят. Извадете в чиния и оставете настрана.
- Стъпка 3В тигана сложете и останалата чеснова паста и гответе около минута. Прибавете отцедената царевица и гответе още 2-3 минути. Посолете, подправете с черен пипер и разпределете в чинии за сервиране.
- Стъпка 4Подредете отгоре скаридите и гарнирайте с резени лайм, червен лук и листа кориандър. Поднесете с препечен хляб.
Открийте също...