Домашно сладко от кайсии
Добре дошли в кухнята на Bonduelle! Днешното предложение е рецепта за фалафел, чийто вкус ще разнообразим с една тайна съставка. Досетихте ли се коя е тя? Подсказка: погледнете заглавието отново!
Достъпни
2 човек/души
25 мин
Съставки
за 2 човек/души
500 гр червено цвекло Bonduelle
4 бр. кисели краставички Bonduelle
800 гр изкисната леблебия
1 чаша кисело мляко
100 гр зеленчуков бульон
2 пити
1 яйце
1 домат
2 глави червен лук
100 гр галета
1 с.л. тахан
1 с.л. сироп от агаве
2 с.л. редукция балсамико оцет
1 щипка рукола
1 връзка магданоз
3-4 с.л. бял сусам
1 ч.л. кимион
Стъпки на приготвяне
4 бр. кисели краставички Bonduelle
800 гр изкисната леблебия
1 чаша кисело мляко
100 гр зеленчуков бульон
2 пити
1 яйце
1 домат
2 глави червен лук
100 гр галета
1 с.л. тахан
1 с.л. сироп от агаве
2 с.л. редукция балсамико оцет
1 щипка рукола
1 връзка магданоз
3-4 с.л. бял сусам
1 ч.л. кимион
Стъпки на приготвяне
Съставки за 2човек/души
500 гр червено цвекло Bonduelle
4 бр. кисели краставички Bonduelle
800 гр изкисната леблебия
1 чаша кисело мляко
100 гр зеленчуков бульон
2 пити
1 яйце
1 домат
2 глави червен лук
100 гр галета
1 с.л. тахан
1 с.л. сироп от агаве
2 с.л. редукция балсамико оцет
1 щипка рукола
1 връзка магданоз
3-4 с.л. бял сусам
1 ч.л. кимион
Стъпки на приготвяне
4 бр. кисели краставички Bonduelle
800 гр изкисната леблебия
1 чаша кисело мляко
100 гр зеленчуков бульон
2 пити
1 яйце
1 домат
2 глави червен лук
100 гр галета
1 с.л. тахан
1 с.л. сироп от агаве
2 с.л. редукция балсамико оцет
1 щипка рукола
1 връзка магданоз
3-4 с.л. бял сусам
1 ч.л. кимион
Стъпки на приготвяне
- Стъпка 1Започваме изпълнението на нашата рецепта за фалафел с цвекло, като нарежем на ситно лука и магданоза, краставиците на дълги ивици, а доматите на колелца.
- Стъпка 2В бледнер изсипваме отцеденото цвекло и леблебия, добавяме лука и магданоза, половината тахан и половината кимион. Заливаме със зеленчуковия бульон, добавяме сол и пипер на вкус.
- Стъпка 3След още 10 минути, добавете чери доматчетата и пресния копър. Оставете течността да се редуцира колкото е необходимо и докато грахът се сготви напълно. Украсете с кълновете.
- Стъпка 4Оформяме малки топки фалафел, след което ги оваляме в сусама. Топките фалафел изпържваме на тиган в добре загрято олио. След изпържване до готовност фалафелите се поставят върху равна повърхност.
- Стъпка 5Време е да приготвим вкусния сос, който ще подчертае вкуса на нашите фалафели с цвекло! Взимаме 1 чаша кисело мляко и към него добавяме тахан, сироп от агаве и сол и пипер на вкус.
- Стъпка 6Следва подготовка за дегустирането – взимаме една пита/арабско хлебче, което според предпочитанията ни може да загреем преди консумация за 34 мин. във фурната. По средата на питата слагаме първо руколата, след това колелцата домат и киселите краставички. Добавяме още фалафелите с цвекло. Обилно заливаме всичко със соса от кисело мляко, а по желание може да добавите и допълнително цвекло, ако ви е останало. За още побогат вкус подправяме отгоре с малко редукция от басламико оцет и… Нашата рецепта за фалафел с цвекло е изпълнена!
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
Брауни с цвекло
Уникална комбинация между шоколад и цвекло с деликатен вкус!
Агнешка пастърма с млади картофи и червено цвекло
Идваме да Ви помогнем с нова рецепта, която може да Ви вдъхнови в приготвянето на празничната великденска трапеза. Този път цвеклото е идеална идея за гарнитура към агнешкото месо.
Крем супа от цвекло
Перфектната супа, когато нямаш много време
Открийте също...