
100 гр. къдраво зеле – 29 kcal Съдържа бета - каротин, лутеин, калций, фосфор, магнезий, желязо и витамин A, B1, B2, C, Е и К. Ценни антиоксиданти Благодарение на съдържанието на антиоксиданти къдравото зеле има противораково действие, силни противовъзпалителни действия и предпазва от склероза. От гледна точка на лесната си смилаемост и множеството минерални соли и витамини е особено препоръчвано в диети за възрастни хора и деца. Растителен прекурсор До средновековието къдравото зеле е бил известен и отглеждан зеленчук в цяла Европа. Днес бразилци, холандци, португалци, както и жителите на Южна Африка и Япония не си представят ястие бе него. Известно и използвано е също така в Съединените Щати.
Открийте списъците със зеленчуците ни












Нашите рецепти
Дип от тахин - арабски сусамен сос
Рецепта за дип от тахин – паста от сусамени семена с чесън и лимонов сок. Дип от тахин - това е много известен сос използван в кухнята на арабските страни. Tахинът е сусамена паста, която е използвана като добавка към салати и бульони. При смесването й със счукан чесън, лимонов сок и вода се получава вкусен сос за салати и варени зеленчуци, риби, кебап, а също така и други ястия от арабската кухня.
Дип от хумус - арабски сос от нахут и сусамена паста
Рецепта за дип от хумус с нахут, сервиран с питка хляб или чипс, може да бъде интересно предястие за гостите,докато чакат основното ястие. Може да се приготви до 3 дни преди сервиране, при условие, че се държи в хладилник. Да се сервира със стайна температура.
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу
Aлфахорес – много известни в Аржентина бисквити, пълнени с дулче де лече (млечен карамел, тофу) или конфитюр, може да бъдат поръсени с пудра захар или поляти с черен или бял шоколад.