Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Градински кресон

 

100г градински кресон – 11 kcal

Богат е на лесно усвоим йод, освен това съдържа витамини: A, B1, B2, E, PP и сяра, хром, калий, манган, магнезий и калций.

На двора и в апартамента

Кълновете от градински кресон са малка зеленина, която можем да отгледаме в собствения си апартамент по всяко време на годината. Градинския кресон е подходящ за отглеждане в много влажна почва или дори под вода и цъвти когато е в леко алкална среда. Кресона може действително да се отглежда без почва, чрез използване на влажни хартиени кърпи или мокри памучени топчета. Това е един забавен начин да се въведат децата  в радостите на засаждане на растения в градина. Но трябва да не забравяме, че кресонът това не са само кълнове – това растение расте до 30- 60 см. Листата на кресона са също вкусни, затова е хубаво да помислим и за тяхното отглеждане в градината. Отрязаният кресон, се нарязва като дивия лук. Добавя се към извара, супа, салати, може също така да се поръси върху филия с масло.

Многофункционален лек

Кресонът е известен като лек за язви по кожата, дезинфекцира устната кухина и храносмилателния тракт. Трябва да присъства в менюто на бременни жени и на деца, а също така при физически изтощени хора.  Не може да се прекалява с него, тъй като е силно диуретичен.

Средство за премахване на лунички и за красива коса

Градински кресонът е също така невероятна козметика, подобрява вида на кожата и ноктите, преборва обриви и екземи. Интересен факт е, че французите най- вероятно са премахвали луничките и „изтривали” пигментните петна със сок от кресон, който има силно избелващо действие.

Подарък за фараоните

В Европа дошъл през древността, отглеждан е в Гърция и Рим. В древния Египет е бил ценено растение, предназначено като подарък за фараони почиващи в пирамидите.Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.