Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кулинарно пътешествие около света: Скандинавия

Кулинарно пътешествие около света: Скандинавия

Всички на борда! Най-големите любители на храната сред вас са поканени в кухнята, за да направят любимото ястие на нашите скандинавски приятели. Барабани, моля... Ето ги и рохките яйца, запечени със сирене и гарнитура от царевично пюре. Като основно или следобедна закуска зависи от Вас! Тази лесна и бърза рецепта ще ви накара да пътувате при всяка хапка.

Съставки

Рохко сварени яйца, запечени със сирене и пюре от царевица

Количество за 4 порции 

Време за подготовка: 20 минути 

Време за готвене: 25 минути 

1 обелен и нарязан лук 

500g отцедена Bonduelle царевица

50 мл вода

8 яйца 

20 гр масло

20 гр брашно

300 мл мляко

80 гр настъргано сирене Грюер

Олио

Индийско орехче

Сол и пипер

Инструкции: 

Стъпка 1: Пригответе пюрето от царевица. Тенджера запържете лука. Добавете царевицата, малко сол, пипер и добарете 50 мл вода. Оставете да ври на слаб огън за 5 минути, разбъркайте го добре, за да се получи гладки пюре. 

Стъпка 2: Сгответе яйцата. Сложете яйцата в тенджера с вряща подсолена вода и ги гответе за 5 минути и 30 секунди. Преместете ги в студена вода, за да спрете готвенето. Обелете ги и ги оставете настрана. 

Стъпка 3: Направете сос бешамел. В тенджера разтопете масло. Махнете от огъня и постепенно добавете брашното като не спирате да бъркате. Върнете тенджерата на огъня и го оставете да се готви докато получи лек жълт оттенък. Добавете млякото, щипка сол и пипер, индийско орехче и разбъркайте, оставете да се сгъсти и да ври за още 3 минути. 

Стъпка 4: В тава разпределете равномерно царевичното пюре. Сложете яйцата отгоре. Залейте с бешамел. Поръсете със сирене Грюер. Пъхнете го във фурната за 10 минури на програма за грил. Поднесете докато е топло! 

Нашите съвети: 

Тази вкусна рецепта с рохко сварени яйца, запечени с настъргано сирене, произлиза от рецепта от Флоренция, Италия: яйца по флорентински. Тази рецепта е адаптирана и модернизирана от много готвачи. Състои се от рохко сварени яйца (готвени за 5 минути и 30 секунди – прецизността е от съществено значение, за да получите течен жълтък) и спанак, които ще бъдат покрити с бешамел, направен от ру (смес от брашно и масло) с аромат на индийско орехче. Можете да сервирате това ястие като основно или като следобедна закуска, хладко и с малко препечен хляб с квас – вкус-но!

Искахме да представим рецепта, която да изненадва, като заменим обичайния зеленчук – който е спанак – с царевица. Вкуснo пюре от царевица, което прави ястието оригинално и гурме. За повече хрупкавост добавете няколко царевични зърна отгоре след като ястието е извадено от фурната. Ако искате да добавите допълнителен протеин, защо не и няколко резена пушена риба, страхотно съчетание!


Рецепти, които може да ви интересуват

Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо
Won ton – китайски пелмени пълнени с морски дарове и месо

Dim sum – малко китайско предястие, това може да бъдат пелмени пълнени с морски дарове или месо, рула, питки, крокети.

4 човека над 45 минути Лесно
Пица с царевица, люта чушка и италиански салам
Пица с царевица, люта чушка и италиански салам

Вкусна пица за запомнящи се моменти!

1 човек 30-45 минути Умерено
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици

Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер.

6 човека 30-45 минути Лесно
Kartoffelsalat – немска картофена салата. По желание с грах и царевица
Kartoffelsalat – немска картофена салата. По желание с грах и царевица

Основата на картофената салата - kartoffelsalat са варените картофи, към които се добавят най-различни съставки като: бекон или лук, домати или зелен грах, яйца, царевица или даже портокали.

4 човека 30-45 минути Лесно
Кулинарно пътешествие около света: Скандинавия

Кулинарно пътешествие около света: Скандинавия

Всички на борда! Най-големите любители на храната сред вас са поканени в кухнята, за да направят любимото ястие на нашите скандинавски приятели. Барабани, моля... Ето ги и рохките яйца, запечени със сирене и гарнитура от царевично пюре. Като основно или следобедна закуска зависи от Вас! Тази лесна и бърза рецепта ще ви накара да пътувате при всяка хапка.

Съставки

Рохко сварени яйца, запечени със сирене и пюре от царевица

Количество за 4 порции 

Време за подготовка: 20 минути 

Време за готвене: 25 минути 

1 обелен и нарязан лук 

500g отцедена Bonduelle царевица

50 мл вода

8 яйца 

20 гр масло

20 гр брашно

300 мл мляко

80 гр настъргано сирене Грюер

Олио

Индийско орехче

Сол и пипер

Инструкции: 

Стъпка 1: Пригответе пюрето от царевица. Тенджера запържете лука. Добавете царевицата, малко сол, пипер и добарете 50 мл вода. Оставете да ври на слаб огън за 5 минути, разбъркайте го добре, за да се получи гладки пюре. 

Стъпка 2: Сгответе яйцата. Сложете яйцата в тенджера с вряща подсолена вода и ги гответе за 5 минути и 30 секунди. Преместете ги в студена вода, за да спрете готвенето. Обелете ги и ги оставете настрана. 

Стъпка 3: Направете сос бешамел. В тенджера разтопете масло. Махнете от огъня и постепенно добавете брашното като не спирате да бъркате. Върнете тенджерата на огъня и го оставете да се готви докато получи лек жълт оттенък. Добавете млякото, щипка сол и пипер, индийско орехче и разбъркайте, оставете да се сгъсти и да ври за още 3 минути. 

Стъпка 4: В тава разпределете равномерно царевичното пюре. Сложете яйцата отгоре. Залейте с бешамел. Поръсете със сирене Грюер. Пъхнете го във фурната за 10 минури на програма за грил. Поднесете докато е топло! 

Нашите съвети: 

Тази вкусна рецепта с рохко сварени яйца, запечени с настъргано сирене, произлиза от рецепта от Флоренция, Италия: яйца по флорентински. Тази рецепта е адаптирана и модернизирана от много готвачи. Състои се от рохко сварени яйца (готвени за 5 минути и 30 секунди – прецизността е от съществено значение, за да получите течен жълтък) и спанак, които ще бъдат покрити с бешамел, направен от ру (смес от брашно и масло) с аромат на индийско орехче. Можете да сервирате това ястие като основно или като следобедна закуска, хладко и с малко препечен хляб с квас – вкус-но!

Искахме да представим рецепта, която да изненадва, като заменим обичайния зеленчук – който е спанак – с царевица. Вкуснo пюре от царевица, което прави ястието оригинално и гурме. За повече хрупкавост добавете няколко царевични зърна отгоре след като ястието е извадено от фурната. Ако искате да добавите допълнителен протеин, защо не и няколко резена пушена риба, страхотно съчетание!

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.