Ньоки с масло и грах
Изискани
4 човек/души
5 мин
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г пресни картофени ньоки
1 опаковка замразен грах Bonduelle
2 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1 глава ситно нарязан шалот
60 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
30 г пармезан за сервиране
Микрорастения за сервиране
1 опаковка замразен грах Bonduelle
2 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1 глава ситно нарязан шалот
60 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
30 г пармезан за сервиране
Микрорастения за сервиране
Съставки за 4човек/души
500 г пресни картофени ньоки
1 опаковка замразен грах Bonduelle
2 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1 глава ситно нарязан шалот
60 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
30 г пармезан за сервиране
Микрорастения за сервиране
1 опаковка замразен грах Bonduelle
2 с.л. зехтин
2 скилидки пасиран чесън
1 глава ситно нарязан шалот
60 мл бяло вино
50 мл зеленчуков бульон
1 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
30 г пармезан за сервиране
Микрорастения за сервиране
- Стъпка 1Кипнете голямо количество подсолена вода, добавете ньоките и сварете според инструкциите на опаковката.
- Стъпка 2В тиган загрейте половината зехтин и сотирайте за 2-3 минути лука с малко сол. прибавете чесъна, гответе 30 секунди и добавете граха и виното. Разбъркайте, кипнете и добавете бульона, сол и черен пипер. гответе 5-6 минути, докато бульона граха се затопли и половината течност се изпари от тигана.
- Стъпка 3Отделете половината от граха, а останалия прехвърлете в кухненски робот и пасирайте.
- Стъпка 4В същия тиган загрейте останалия зехтин и маслото, добавете отцедените ньоки и гответе 5-6 минути до златисто, като разбърквате често.
- Стъпка 5В чинии за сервиране сложете от пюрето с грах. Добавете от хрупкавите ньоки и поръсете с отделения грах и пармезан. Добавете микрорастения и сервирайте веднага.
Открийте също...