Pinterest

Ньоки с масло и грах

Изискани
4 човек/души
5 мин
15 мин
Съставки
за 4 човек/души
500 г пресни картофени ньоки

1 опаковка замразен грах Bonduelle

2 с.л. зехтин

2 скилидки пасиран чесън

1 глава ситно нарязан шалот

60 мл бяло вино

50 мл зеленчуков бульон

1 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус



30 г пармезан за сервиране

Микрорастения за сервиране
Съставки за 4човек/души
500 г пресни картофени ньоки

1 опаковка замразен грах Bonduelle

2 с.л. зехтин

2 скилидки пасиран чесън

1 глава ситно нарязан шалот

60 мл бяло вино

50 мл зеленчуков бульон

1 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус



30 г пармезан за сервиране

Микрорастения за сервиране

Рецепти с

Зелен грахЗелен грах
  1. Стъпка 1
    Кипнете голямо количество подсолена вода, добавете ньоките и сварете според инструкциите на опаковката.
  2. Стъпка 2
    В тиган загрейте половината зехтин и сотирайте за 2-3 минути лука с малко сол. прибавете чесъна, гответе 30 секунди и добавете граха и виното. Разбъркайте, кипнете и добавете бульона, сол и черен пипер. гответе 5-6 минути, докато бульона граха се затопли и половината течност се изпари от тигана.
  3. Стъпка 3
    Отделете половината от граха, а останалия прехвърлете в кухненски робот и пасирайте.
  4. Стъпка 4
    В същия тиган загрейте останалия зехтин и маслото, добавете отцедените ньоки и гответе 5-6 минути до златисто, като разбърквате често.
  5. Стъпка 5
    В чинии за сервиране сложете от пюрето с грах. Добавете от хрупкавите ньоки и поръсете с отделения грах и пармезан. Добавете микрорастения и сервирайте веднага.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +