Буда купа с Croustis нъгети с броколи

Изискани
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка Bonduelle Croustis веджи нъгети с броколи

1 опаковка нахут Bonduelle, приготвен на пара

½ карфиол

½ малка тиква

50 г бейби спанак

50 г кашу

2 с. л. тахан

½ лимон

1 ч. л. кимион

1 ч.л. куркума

½ ч.л. люспи от чили

сусамови семена

зехтин

сол

черен пипер

200 г варена киноа за сервиране
Съставки за 2човек/души
1 опаковка Bonduelle Croustis веджи нъгети с броколи

1 опаковка нахут Bonduelle, приготвен на пара

½ карфиол

½ малка тиква

50 г бейби спанак

50 г кашу

2 с. л. тахан

½ лимон

1 ч. л. кимион

1 ч.л. куркума

½ ч.л. люспи от чили

сусамови семена

зехтин

сол

черен пипер

200 г варена киноа за сервиране

Рецепти с

Veggie Nuggets Croustis броколи и сирене Ементал
  1. Стъпка 1
    Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Стъпка 2
    Нарежете карфиола на розички и го поставете върху лист за печене заедно с нарязаната на кубчета тиква. Полейте зеленчуците със зехтин, поръсете с кимион, куркума и люспи чили и подправете със сол и черен пипер. Поставете в предварително загрятата фурна. Печете до готовност.
  3. Стъпка 3
    Поставете вежди нъгетите върху хартия за печене и ги изпечете според указанията на опаковката.
  4. Стъпка 4
    Междувременно пригответе дресинга: смесете тахана с изцедения сок на половин лимон, подправете със сол и черен пипер, след което добавете малко вода и разбъркайте до получаване на кремообразна смес.
  5. Стъпка 5
    Аранжирайте Буда купата: поставете в купа сварената киноа, 1 голяма шепа спанак, печения карфиол и тиква, както и нахута. Полейте с дресинга от тахан, поръсете със сусамови семена и кашу и отгоре сложете печените нъгети с броколи.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +