Бургер Croustis Texas, печени моркови и картофено пюре
Изискани
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 опаковка Bonduelle Croustis Texas веджи бургери
1 връзка бейби моркови (приблизително 400 г)
1 връзка магданоз
1 глава червен лук
1 лимон
500-600 г брашнени картофи
75 мл мляко на растителна основа
50 г зехтин екстра върджин и олио за пържене
1 връзка бейби моркови (приблизително 400 г)
1 връзка магданоз
1 глава червен лук
1 лимон
500-600 г брашнени картофи
75 мл мляко на растителна основа
50 г зехтин екстра върджин и олио за пържене
Съставки за 2човек/души
1 опаковка Bonduelle Croustis Texas веджи бургери
1 връзка бейби моркови (приблизително 400 г)
1 връзка магданоз
1 глава червен лук
1 лимон
500-600 г брашнени картофи
75 мл мляко на растителна основа
50 г зехтин екстра върджин и олио за пържене
1 връзка бейби моркови (приблизително 400 г)
1 връзка магданоз
1 глава червен лук
1 лимон
500-600 г брашнени картофи
75 мл мляко на растителна основа
50 г зехтин екстра върджин и олио за пържене
- Стъпка 1Загрейте фурната до 200°C. Обелете картофите и ги нарежете на еднакви по големина парчета. Сварете ги във вряща вода за около 20 минути, докато омекнат, след което ги отцедете и ги оставете да се запарят за известно време без капак.
- Стъпка 2Загрейте млякото и намачкайте картофите до гладкост. Постепенно добавете млякото към картофите, като разбърквате с бъркалка, докато станат на пяна.
- Стъпка 3Измийте морковите и отрежете връхчетата им. Разрежете морковите по дължина и ги поставете един до друг в тава за печене. Поръсете със зехтин и лимонов сок и овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с алуминиево фолио и печете за около 15 минути. След това отстранете фолиото и печете още 10 минути.
- Стъпка 4За дресинга нарежете лука и магданоза на ситно. Смесете ги с олиото и сока на половин лимон и подправете със сол и черен пипер.
- Стъпка 5Пригответе веджи бургерите Croustis Texas според инструкциите на опаковката. Сервирайте с картофено пюре и печени моркови. Залейте морковите с дресинга.
Открийте също...