Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кулинарно пътешествие около света: Румъния

Нов месец, ново кулинарно пътешествие! Елате с нас!

Да отидем в Румъния, за да открием един емблематичен специалитет: фасоле батута. Вкусна каша от бял боб с аромат на чесън, покрита със запечен на скара лук. Обичан румънски деликатес, на който да се насладите с хубава филия хляб или като гарнитура. Оставете се да бъдете хипнотизирани от този ароматен дип.

 

Необходими продукти за 4 човека:

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 10 минути

 

1 обелен и нарязан лук

2 измити, обелени и нарязани морковаwashed, peeling and diced carrots

200 гр (отцеден) зрял фасул Bonduelle

4 почистени и нарязани скилидки чесън  

1.5 с.л. червен пипер

зехтин и слънчогледово олио

сол и пипер

 

Начин на приготвянеRecipe steps:

Стъпка 1: В тиган запържете лука в зехтина. Добавете морковите. Оставете да се готви. Добавете готовия боб Bonduelle (предварително отцеден), малко сол и черен пипер. Оставете да изстине.

Стъпка 2: В купа добавете сместа от моркови и боб, 1 ч.л. червен пипер. Оставете настрана.

Стъпка 3: В тиган запържете чесъна със слънчогледовото олио и 0,5 ч.л. червен пипер. Когато чесънът се запържи, изсипете сместа от моркови и боб при него. Добавете малко зехтин. Сервирайте.

 

Нашите съвети:

Дните стават по-дълги. Слънцето се показва. Едно е сигурно, сезонът на предястията е зад ъгъла!

Тази рецепта за вегетарианско предястие е приятна промяна от обичайния хумус от нахут. Ето и дипа с бял боб, който да си направите у дома като покана за пътуване! Тази рецепта за Фасоле Батута идва от Румъния. Това всъщност е каша от бял боб с лук, в която е включен запържен чесън и е подправена с червен пипер. Тази румънска рецепта е известна и под името „fasole icre“, което означава боб от рибени яйца. Това е традиционна румънска и молдовска вегетарианска рецепта, която често се яде по време на постите - много традиционно ястие. В него понякога е възможно да видите колбаси. Подобна рецепта на фасоле батута е икре салата, салата от рибени яйца, подобна на гръцката тарамасалата, която се маже върху хляб.

За да разнообразите удоволствията, не се колебайте да добавите някои подправки към вашата фасоле батута: пушен червен пипер, къри или пресни билки. Може да се поднесе със зеленчукови пръчици или препечени хлебни крутони, настъргани с чесън.

За приятен привкус можете да добавите жълти чушки, след като ги запечете във фурната и ги смесите с белия боб. По отношение на съхранението, няма проблем: можете да съхранявате фасоле батута няколко дни в хладилника. Можете дори да добавите остатъци от храната в сос, супа или ястие с паста. Много трикове, чрез които да се насладите на предястието и да спестите време. 


Рецепти, които може да ви интересуват

Kartoffelsalat – немска картофена салата. По желание с грах и царевица
Kartoffelsalat – немска картофена салата. По желание с грах и царевица

Основата на картофената салата - kartoffelsalat са варените картофи, към които се добавят най-различни съставки като: бекон или лук, домати или зелен грах, яйца, царевица или даже портокали.

4 човека 30-45 минути Лесно
Скариди със зеленчуци
Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

3 човека над 45 минути Трудно
Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби
Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Вкусни хапки за гости

4 човека 30-45 минути Умерено
Крем супа от цвекло
Крем супа от цвекло

Перфектната супа, когато нямаш много време

4 човека под 15 минути Лесно
Кулинарно пътешествие около света: Румъния

Нов месец, ново кулинарно пътешествие! Елате с нас!

Да отидем в Румъния, за да открием един емблематичен специалитет: фасоле батута. Вкусна каша от бял боб с аромат на чесън, покрита със запечен на скара лук. Обичан румънски деликатес, на който да се насладите с хубава филия хляб или като гарнитура. Оставете се да бъдете хипнотизирани от този ароматен дип.

 

Необходими продукти за 4 човека:

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 10 минути

 

1 обелен и нарязан лук

2 измити, обелени и нарязани морковаwashed, peeling and diced carrots

200 гр (отцеден) зрял фасул Bonduelle

4 почистени и нарязани скилидки чесън  

1.5 с.л. червен пипер

зехтин и слънчогледово олио

сол и пипер

 

Начин на приготвянеRecipe steps:

Стъпка 1: В тиган запържете лука в зехтина. Добавете морковите. Оставете да се готви. Добавете готовия боб Bonduelle (предварително отцеден), малко сол и черен пипер. Оставете да изстине.

Стъпка 2: В купа добавете сместа от моркови и боб, 1 ч.л. червен пипер. Оставете настрана.

Стъпка 3: В тиган запържете чесъна със слънчогледовото олио и 0,5 ч.л. червен пипер. Когато чесънът се запържи, изсипете сместа от моркови и боб при него. Добавете малко зехтин. Сервирайте.

 

Нашите съвети:

Дните стават по-дълги. Слънцето се показва. Едно е сигурно, сезонът на предястията е зад ъгъла!

Тази рецепта за вегетарианско предястие е приятна промяна от обичайния хумус от нахут. Ето и дипа с бял боб, който да си направите у дома като покана за пътуване! Тази рецепта за Фасоле Батута идва от Румъния. Това всъщност е каша от бял боб с лук, в която е включен запържен чесън и е подправена с червен пипер. Тази румънска рецепта е известна и под името „fasole icre“, което означава боб от рибени яйца. Това е традиционна румънска и молдовска вегетарианска рецепта, която често се яде по време на постите - много традиционно ястие. В него понякога е възможно да видите колбаси. Подобна рецепта на фасоле батута е икре салата, салата от рибени яйца, подобна на гръцката тарамасалата, която се маже върху хляб.

За да разнообразите удоволствията, не се колебайте да добавите някои подправки към вашата фасоле батута: пушен червен пипер, къри или пресни билки. Може да се поднесе със зеленчукови пръчици или препечени хлебни крутони, настъргани с чесън.

За приятен привкус можете да добавите жълти чушки, след като ги запечете във фурната и ги смесите с белия боб. По отношение на съхранението, няма проблем: можете да съхранявате фасоле батута няколко дни в хладилника. Можете дори да добавите остатъци от храната в сос, супа или ястие с паста. Много трикове, чрез които да се насладите на предястието и да спестите време. 

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.