Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Кулинарно пътешествие около света: Румъния

Нов месец, ново кулинарно пътешествие! Елате с нас!

Да отидем в Румъния, за да открием един емблематичен специалитет: фасоле батута. Вкусна каша от бял боб с аромат на чесън, покрита със запечен на скара лук. Обичан румънски деликатес, на който да се насладите с хубава филия хляб или като гарнитура. Оставете се да бъдете хипнотизирани от този ароматен дип.

 

Необходими продукти за 4 човека:

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 10 минути

 

1 обелен и нарязан лук

2 измити, обелени и нарязани морковаwashed, peeling and diced carrots

200 гр (отцеден) зрял фасул Bonduelle

4 почистени и нарязани скилидки чесън  

1.5 с.л. червен пипер

зехтин и слънчогледово олио

сол и пипер

 

Начин на приготвянеRecipe steps:

Стъпка 1: В тиган запържете лука в зехтина. Добавете морковите. Оставете да се готви. Добавете готовия боб Bonduelle (предварително отцеден), малко сол и черен пипер. Оставете да изстине.

Стъпка 2: В купа добавете сместа от моркови и боб, 1 ч.л. червен пипер. Оставете настрана.

Стъпка 3: В тиган запържете чесъна със слънчогледовото олио и 0,5 ч.л. червен пипер. Когато чесънът се запържи, изсипете сместа от моркови и боб при него. Добавете малко зехтин. Сервирайте.

 

Нашите съвети:

Дните стават по-дълги. Слънцето се показва. Едно е сигурно, сезонът на предястията е зад ъгъла!

Тази рецепта за вегетарианско предястие е приятна промяна от обичайния хумус от нахут. Ето и дипа с бял боб, който да си направите у дома като покана за пътуване! Тази рецепта за Фасоле Батута идва от Румъния. Това всъщност е каша от бял боб с лук, в която е включен запържен чесън и е подправена с червен пипер. Тази румънска рецепта е известна и под името „fasole icre“, което означава боб от рибени яйца. Това е традиционна румънска и молдовска вегетарианска рецепта, която често се яде по време на постите - много традиционно ястие. В него понякога е възможно да видите колбаси. Подобна рецепта на фасоле батута е икре салата, салата от рибени яйца, подобна на гръцката тарамасалата, която се маже върху хляб.

За да разнообразите удоволствията, не се колебайте да добавите някои подправки към вашата фасоле батута: пушен червен пипер, къри или пресни билки. Може да се поднесе със зеленчукови пръчици или препечени хлебни крутони, настъргани с чесън.

За приятен привкус можете да добавите жълти чушки, след като ги запечете във фурната и ги смесите с белия боб. По отношение на съхранението, няма проблем: можете да съхранявате фасоле батута няколко дни в хладилника. Можете дори да добавите остатъци от храната в сос, супа или ястие с паста. Много трикове, чрез които да се насладите на предястието и да спестите време. 


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата с риба тон и зеленчуци
Салата с риба тон и зеленчуци

Бърза и лесна за приготвяне салата с риба тон и средиземноморски микс от зеленчуци, която е подходяща за всяко време на деня

6 човека 15-30 минути Лесно
Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби
Зеленчукови кюфтета със спанак и гъби

Вкусни хапки за гости

4 човека 30-45 минути Умерено
Ratatouille - рататуй, зеленчуково ястие от Ница
Ratatouille - рататуй, зеленчуково ястие от Ница

Една рецепта за Ratatouille - френско ястие със зеленчуци, известно в целия свят.

4 човека над 45 минути Лесно
Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина
Fu Yung - китайски омлет с пиле, кълнове, гъби и целина

Омлет Fu Yung – за неговото приготвяне се използва само белтъка от кокоши яйца, за да бъде вкусът по-деликатен, а ястието да се топи в устата.

4 човека 15-30 минути Лесно
Кулинарно пътешествие около света: Румъния

Нов месец, ново кулинарно пътешествие! Елате с нас!

Да отидем в Румъния, за да открием един емблематичен специалитет: фасоле батута. Вкусна каша от бял боб с аромат на чесън, покрита със запечен на скара лук. Обичан румънски деликатес, на който да се насладите с хубава филия хляб или като гарнитура. Оставете се да бъдете хипнотизирани от този ароматен дип.

 

Необходими продукти за 4 човека:

Време за приготвяне: 15 минути

Време за готвене: 10 минути

 

1 обелен и нарязан лук

2 измити, обелени и нарязани морковаwashed, peeling and diced carrots

200 гр (отцеден) зрял фасул Bonduelle

4 почистени и нарязани скилидки чесън  

1.5 с.л. червен пипер

зехтин и слънчогледово олио

сол и пипер

 

Начин на приготвянеRecipe steps:

Стъпка 1: В тиган запържете лука в зехтина. Добавете морковите. Оставете да се готви. Добавете готовия боб Bonduelle (предварително отцеден), малко сол и черен пипер. Оставете да изстине.

Стъпка 2: В купа добавете сместа от моркови и боб, 1 ч.л. червен пипер. Оставете настрана.

Стъпка 3: В тиган запържете чесъна със слънчогледовото олио и 0,5 ч.л. червен пипер. Когато чесънът се запържи, изсипете сместа от моркови и боб при него. Добавете малко зехтин. Сервирайте.

 

Нашите съвети:

Дните стават по-дълги. Слънцето се показва. Едно е сигурно, сезонът на предястията е зад ъгъла!

Тази рецепта за вегетарианско предястие е приятна промяна от обичайния хумус от нахут. Ето и дипа с бял боб, който да си направите у дома като покана за пътуване! Тази рецепта за Фасоле Батута идва от Румъния. Това всъщност е каша от бял боб с лук, в която е включен запържен чесън и е подправена с червен пипер. Тази румънска рецепта е известна и под името „fasole icre“, което означава боб от рибени яйца. Това е традиционна румънска и молдовска вегетарианска рецепта, която често се яде по време на постите - много традиционно ястие. В него понякога е възможно да видите колбаси. Подобна рецепта на фасоле батута е икре салата, салата от рибени яйца, подобна на гръцката тарамасалата, която се маже върху хляб.

За да разнообразите удоволствията, не се колебайте да добавите някои подправки към вашата фасоле батута: пушен червен пипер, къри или пресни билки. Може да се поднесе със зеленчукови пръчици или препечени хлебни крутони, настъргани с чесън.

За приятен привкус можете да добавите жълти чушки, след като ги запечете във фурната и ги смесите с белия боб. По отношение на съхранението, няма проблем: можете да съхранявате фасоле батута няколко дни в хладилника. Можете дори да добавите остатъци от храната в сос, супа или ястие с паста. Много трикове, чрез които да се насладите на предястието и да спестите време. 

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.