Какво ще кажете за еднa бързa спирка в Испания? Нека заедно открием един от основните елементи на испанската гастрономия: тортиля! Това просто, но незабравимо ястие е сред най-обичаните тапас. Няма шанс да презскочите испанската тортила: за закуска, като леко хапване, за обяд, следобедна закуска или дори вечеря… В Испания този вкусен картофен омлет се яде по всяко време на деня. Ако произходът му остава мистерия, едно е сигурно: не можем да му устоим! Открийте нашата версия с летни зеленчуци!
Съставки:
4 измити, обелени и нарязани картофи
1 нарязан червен лук
400 гр Скандинавски уок микс на Bonduelle
6 яйца
зехтин
20 гр масло
сол и черен пипер
Инструкции:
Стъпка 1: В тиган, пригответе картофите на слаб огън в маслото и олиото. Добавете сол и черен пипер.
Стъпка 2: Добавете лука. Пържете до зачервяване. Добавете скандинавския уок микс на Bonduelle и гответе, следвайки инструкциите на опаковката. Разбийте яйцата в купа, така че да са готови за омлета. Добавете сол и пипер.
Стъпка 3: Поставете на силен огън, изсипете яйцата върху зеленчуците. Разклатете малко, изчакайте и леко разклатете тигана с кръгови движения, за да не залепне тортилята. Обърнете тортилята (може да използвате чиния). Изчакайте малко и преместете тигана. Можете да оформите краищата с дървена шпатула, за да направите тортилята по-заоблена.
Стъпка 4: Сложете тигана обратно на котлона. Включете го отново. Извадете тортилата и я сложете в чиния за сервиране.
Съвети за по-късно: Кой не е опитвал картофена тортила, независимо дали в испански ресторант или у дома, за да впечатли гостите си?
Тортилята е известно испанско ястие. Съставките са евтини и засищащи. Тъй като са малко, качеството им е наистина важно и готвенето трябва да е перфектно - леко кремообразно и хрупкаво. По този начин картофената тортила е просто, но основно ястие, както и паелята, отличителната черта на страната.
Трябва да знаете, че има разгорещен дебат: трябва ли тортилите да съдържат лук или не? Първоначално не е имало лук, но днес има хиляди рецепти за тортиля с различни съставки. Поради това е възможно да разнообразите зеленчуците, като добавите запържени тиквички и патладжани, както направихме тук.
Можете да адаптирате тази рецепта спрямо това, което харесвате, така че да Ви бъде под ръка. Например, след като яйцата са разбити, можете да добавите настърган кашкавал за допълнително гурме. Сервирайте вашата домашна тортила с гарнитура от доматена салата или резен пушена сьомга за оригинален щрих. Бърза и вкусна рецепта, която ще накара вкусовите ви рецептори да пътуват.