Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.


Рецепти, които може да ви интересуват

Скариди със зеленчуци

Скариди със зеленчуци

Рецепта за скариди със зеленчуци по японски.

3 човека над 45 минути Трудно
Kугел с макарон – запеканка по  еврейски

Kугел с макарон – запеканка по еврейски

Рецепта за Кугел – традиционна еврейска запеканка печена на фурна.

8 човека над 45 минути Лесно
Sauerkraut – кисело зеле

Sauerkraut – кисело зеле

Рецепта за кисело зеле. Sauerkraut, се смята за най-известното немско ястие на света.

8 човека над 45 минути Умерено
Бигос - ястие със зеленчуци, гъби и месо

Бигос - ястие със зеленчуци, гъби и месо

Рецепта за бигос – традиционно ястие, присъстващо на полската трапеза всекидневно и по празниците.

4 човека над 45 минути Умерено
Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.