Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.


Рецепти, които може да ви интересуват

Тортиля с риба тон
Тортиля с риба тон

Перфектният избор за лека вечеря

4 човека под 15 минути Лесно
Бобени кюфтенца с червен боб
Бобени кюфтенца с червен боб

Особено вкусен и питателен избор за обяд или вечеря

4 човека 15-30 минути Лесно
Печени картофи с крем от авокадо и червен фасул
Печени картофи с крем от авокадо и червен фасул

Посрещнете своите гости с едно чудесно, лесноза приготвяне и здравословно ястие

2 човека 30-45 минути Лесно
Салата с авокадо и Мексико Микс
Салата с авокадо и Мексико Микс

Една от най-добрите салати за лятото

4 човека 15-30 минути Лесно
Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description