Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.


Рецепти, които може да ви интересуват

Рулца от патладжани
Рулца от патладжани

Рулцата от патладжани имат богат вкус, който се постига главно от чесъна и орехите.

2 човека над 45 минути Лесно
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици
Tzatziki - гръцки сос с кисело мляко и пресни краставици

Рецепта за Tzatziki – много вкусен и лесен за приготвяне сос от кисело мляко и свежи краставици, подправен със зехтин, чесън, сол и пипер.

6 човека 30-45 минути Лесно
САЛАТА GRAND BLEU
САЛАТА GRAND BLEU

Салатата се казва така, защото предизвиква лятното настроение.

4 човека 15-30 минути Лесно
Sauerkraut – кисело зеле
Sauerkraut – кисело зеле

Рецепта за кисело зеле. Sauerkraut, се смята за най-известното немско ястие на света.

8 човека над 45 минути Умерено
Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.