Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.


Рецепти, които може да ви интересуват

Салата Цезар с пиле
Салата Цезар с пиле

Рецепта за салата Цезар.

2 човека 30-45 минути Лесно
Фузили с гъби и спанак
Фузили с гъби и спанак

Много ароматно италианско ястие лесно за приготвяне

2 човека 15-30 минути Лесно
Аджапсандали с патладжани
Аджапсандали с патладжани

Аджапсандали е популярно пролетно вегетарианско ястие, приготвяно от всяко грузинско семейство.

6 човека над 45 минути Лесно
Картофена салата с грах и царевица
Картофена салата с грах и царевица

Салатата е прекрасно допълнение към основното месно меню.

4 човека над 45 минути Лесно
Зеленчукова аптека

нарязан лук, скилидка чесън и целина върху дъскаЛукът – това не дотам почитано днес растение, трябва да присъства постоянно в нашето меню заради своето лечебно въздействие.
Неговият химичен състав е причината той да бъде истинска панацея в лечението на много от болестите на цивилизацията. В лука се съдържат белтъчини, захари, малки количества мазнини, витамини от групата B, C и A, а също флавоноиди. Установено е, че лукът регулира трансформацията на холестерола в кръвта, като увеличава нивото на полезната фракция HDL на това съединение.

Близък роднина на лука е чесънът, който подобно на лука понижава нивото на холестерола в кръвта, а освен това благодарение на съдържанието на алицин има антибактериални и противогъбични свойства.

Момиче което ще яде целина в чиния с чаша виноВнимание заслужава и целината. В народната медицина на страните на Далечния Изток тя до ден днешен се използва за лечение на високо кръвно налягане, най-вероятно заради откритото неотдавна в нея вещество, което разширява кръвоносните съдове.

Струва си да се разгледат по-подробно и богатите на фолиева киселина и витамин C аспержи. Те са естествен диуретик, а отскоро все повече се говори за тяхното антивирусно въздействие.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.