Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Плод помело в нашата кухня

 

100 г Помело - само 38 ккал

Помелото е плод, който съдържа така важните магнезий, желязо, бета-каротин и витамин С.

 

Цитрус максима

Плодът помело се нарича още цитрус максима и идва от семейство цитруси. Има дебела, жълто-зелена или мека розова кора. Прилича на грейпфрут, но е по-малко горчив, ароматен и сочен. Консумира се суров, сам по себе си, или с други плодове. За разнообразие, във вашата кухня може да го използвате за приготвяне на зелени салати, сокове или мармалад. Захаросаните жълто-зелени кори на помело са добра добавка за сладкиши и десерти. Помелото е плод удобен за съхранение, издържа дълъг период от време на стайна температура или в хладилник. Въпреки всичко, с течение на времето той изсъхва и губи жълто-зеления си цвят и теглото си. Ето защо при покупка трябва да се избира по тегло.

Цитрус грандис

Плодът помело е най-големият от семейство цитрусови. Теглото на някои плодове може да достигне дори до 2 кг.
 
 

Защита от инфекции

Като всеки плод, жълто-зеленият помело е чудесен източник на много хранителни вещества и витамини, особено на витамин С. Също така е добре той да присъства във вашата кухня през есента и зимата, когато сме най-податливи на различни видове инфекции.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пушени наденички с бял боб
Пушени наденички с бял боб

Идеално решение за питателен брънч

4 човека 15-30 минути Лесно
Пържени летящи риби
Пържени летящи риби

Рецепта за пържени летящи риби, ястие от карибската кухня.

4 човека над 45 минути Умерено
Лечо – ястие от унгарската кухня
Лечо – ястие от унгарската кухня

Лечо – задушена чушка с добавка на домати и лук.

3 човека 30-45 минути Лесно
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци
Гаспачо - испанска студена супа от зеленчуци

Търсите рецепти за гаспачо? Ето една рецепта, която ще ви покаже как да приготвите тази студена испанска супа.

6 човека над 45 минути Лесно
Плод помело в нашата кухня
 

100 г Помело - само 38 ккал

Помелото е плод, който съдържа така важните магнезий, желязо, бета-каротин и витамин С.

 

Цитрус максима

Плодът помело се нарича още цитрус максима и идва от семейство цитруси. Има дебела, жълто-зелена или мека розова кора. Прилича на грейпфрут, но е по-малко горчив, ароматен и сочен. Консумира се суров, сам по себе си, или с други плодове. За разнообразие, във вашата кухня може да го използвате за приготвяне на зелени салати, сокове или мармалад. Захаросаните жълто-зелени кори на помело са добра добавка за сладкиши и десерти. Помелото е плод удобен за съхранение, издържа дълъг период от време на стайна температура или в хладилник. Въпреки всичко, с течение на времето той изсъхва и губи жълто-зеления си цвят и теглото си. Ето защо при покупка трябва да се избира по тегло.

Цитрус грандис

Плодът помело е най-големият от семейство цитрусови. Теглото на някои плодове може да достигне дори до 2 кг.
 
 

Защита от инфекции

Като всеки плод, жълто-зеленият помело е чудесен източник на много хранителни вещества и витамини, особено на витамин С. Също така е добре той да присъства във вашата кухня през есента и зимата, когато сме най-податливи на различни видове инфекции.

Ecommerce Modal Title
Ecommerce Modal Description