Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Плод помело в нашата кухня

 

100 г Помело - само 38 ккал

Помелото е плод, който съдържа така важните магнезий, желязо, бета-каротин и витамин С.

 

Цитрус максима

Плодът помело се нарича още цитрус максима и идва от семейство цитруси. Има дебела, жълто-зелена или мека розова кора. Прилича на грейпфрут, но е по-малко горчив, ароматен и сочен. Консумира се суров, сам по себе си, или с други плодове. За разнообразие, във вашата кухня може да го използвате за приготвяне на зелени салати, сокове или мармалад. Захаросаните жълто-зелени кори на помело са добра добавка за сладкиши и десерти. Помелото е плод удобен за съхранение, издържа дълъг период от време на стайна температура или в хладилник. Въпреки всичко, с течение на времето той изсъхва и губи жълто-зеления си цвят и теглото си. Ето защо при покупка трябва да се избира по тегло.

Цитрус грандис

Плодът помело е най-големият от семейство цитрусови. Теглото на някои плодове може да достигне дори до 2 кг.
 
 

Защита от инфекции

Като всеки плод, жълто-зеленият помело е чудесен източник на много хранителни вещества и витамини, особено на витамин С. Също така е добре той да присъства във вашата кухня през есента и зимата, когато сме най-податливи на различни видове инфекции.


Рецепти, които може да ви интересуват

Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Marine salmon - здравословна маринована сьомга със салата от леща

Рецепта за маринована сьомга със салата от леща.

3 човека над 45 минути Умерено
Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Сандвич с риба тон и царевица с люти чушки

Вкусна и бърза рецепта на закуска за цялото семейство и не само!

4 човека под 15 минути Лесно
Кейк със зеленчуци

Кейк със зеленчуци

Вегетариански кейк със зеленчуци и сирене

10 човека над 45 минути Умерено
Смути от царевица

Смути от царевица

Микс за смути с царевица и банан, която е идеална както за сутрешна, така и за следобедна закуска.

2 човека под 15 минути Лесно
Плод помело в нашата кухня
 

100 г Помело - само 38 ккал

Помелото е плод, който съдържа така важните магнезий, желязо, бета-каротин и витамин С.

 

Цитрус максима

Плодът помело се нарича още цитрус максима и идва от семейство цитруси. Има дебела, жълто-зелена или мека розова кора. Прилича на грейпфрут, но е по-малко горчив, ароматен и сочен. Консумира се суров, сам по себе си, или с други плодове. За разнообразие, във вашата кухня може да го използвате за приготвяне на зелени салати, сокове или мармалад. Захаросаните жълто-зелени кори на помело са добра добавка за сладкиши и десерти. Помелото е плод удобен за съхранение, издържа дълъг период от време на стайна температура или в хладилник. Въпреки всичко, с течение на времето той изсъхва и губи жълто-зеления си цвят и теглото си. Ето защо при покупка трябва да се избира по тегло.

Цитрус грандис

Плодът помело е най-големият от семейство цитрусови. Теглото на някои плодове може да достигне дори до 2 кг.
 
 

Защита от инфекции

Като всеки плод, жълто-зеленият помело е чудесен източник на много хранителни вещества и витамини, особено на витамин С. Също така е добре той да присъства във вашата кухня през есента и зимата, когато сме най-податливи на различни видове инфекции.