Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Плод маракуя - здравословни ползи за храносмилането

100 г маракуя – 34 ккал

Маракуята съдържа калций, желязо, бета-каротин, витамини от група В и витамин С.

Сладкото виолетово

Маракуята е малък, кръгъл, освежаващ и ароматен плод, обикновено пурпурен или виолетов. Обелена, може да се консумира сурова, но също така е много подходяща за сок, невероятна добавка към коктейл, сладолед, кисело мляко и други десерти. Подсилва също така вкуса на другите плодове напр. праскови. Жълтият и оранжев сорт срещани най-често, се използват в хранителната промишленост от гледна точка на по-голямата киселинност на плодовете.

Маракуята има много имена

Наименованието маракуя произлиза от индианската дума „maraú-ya” и дословно означава „плод, който се яде на един дъх”. От латински думата „passio” означава страдание, „flos” – цвета и маракуята е наричана също така мъченица. От английски език „passion fruit” означава „плод на страстта”.

 

Здраве от тропиците

На маракуята се преписват различни здравословни ползи. Сокът е идеално средство, стимулиращо храносмилането и помагащ в лечението на проблеми със стомаха. Витаминът С помага за регенериране на тъканите и предотвратява сърдечните заболявания, рака и подсилва костите. Този плод също така намалява симптомите на астма, тъй като блокира действието на хистамина. Семената на маракуята съдържат голямо количество целулоза, благодарение на която успешно преминава храносмилателния процес. Високото съдържание на витамин А оказва важно влияние върху нашето зрение и помага на организма в премахването на свободните радикали. Съдържащите се в плодовете антиоксиданти, задържат също така развитието на ракови клетки.


Рецепти, които може да ви интересуват

Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци
Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

Пилешко бонфиле с провансалски зеленчуци

2 човека 30-45 минути Умерено
Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета
Топла салата със зелен фасул, тиквички и хрупкава панчета

Питателна салата, богата на витамини, перфектна за обяд или лека вечеря

2 човека 15-30 минути Умерено
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу
Aлфахорес - aржентински бисквити с тофу

В много латиноамерикански страни и Испания може да видите бисквитите Алфахорес, но във всяка страна, а даже и регион, рецептите са напълно различни.

20 човека над 45 минути Умерено
Гъби с ориз на салата
Гъби с ориз на салата

Едно различно и неустоимо ризото!

3 човека 30-45 минути Умерено
Плод маракуя - здравословни ползи за храносмилането

100 г маракуя – 34 ккал

Маракуята съдържа калций, желязо, бета-каротин, витамини от група В и витамин С.

Сладкото виолетово

Маракуята е малък, кръгъл, освежаващ и ароматен плод, обикновено пурпурен или виолетов. Обелена, може да се консумира сурова, но също така е много подходяща за сок, невероятна добавка към коктейл, сладолед, кисело мляко и други десерти. Подсилва също така вкуса на другите плодове напр. праскови. Жълтият и оранжев сорт срещани най-често, се използват в хранителната промишленост от гледна точка на по-голямата киселинност на плодовете.

Маракуята има много имена

Наименованието маракуя произлиза от индианската дума „maraú-ya” и дословно означава „плод, който се яде на един дъх”. От латински думата „passio” означава страдание, „flos” – цвета и маракуята е наричана също така мъченица. От английски език „passion fruit” означава „плод на страстта”.

 

Здраве от тропиците

На маракуята се преписват различни здравословни ползи. Сокът е идеално средство, стимулиращо храносмилането и помагащ в лечението на проблеми със стомаха. Витаминът С помага за регенериране на тъканите и предотвратява сърдечните заболявания, рака и подсилва костите. Този плод също така намалява симптомите на астма, тъй като блокира действието на хистамина. Семената на маракуята съдържат голямо количество целулоза, благодарение на която успешно преминава храносмилателния процес. Високото съдържание на витамин А оказва важно влияние върху нашето зрение и помага на организма в премахването на свободните радикали. Съдържащите се в плодовете антиоксиданти, задържат също така развитието на ракови клетки.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.