Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Обработване на варени зеленчуци като гарнитура за риба

За разлика от други основни ястия, рибата е много взискателна по отношение на текстурата и общата консистенция на гарнитурите. Това всъщност е основната причина, поради която сервирането на варени зеленчуци с риба не е толкова лесна задача.

Как да приготвим рибата

Има много видове рибни ястия, които си подхождат с варени зеленчуци. От пъстърва на грил до пържена щука, задушен или печен шаран, списъкът е много голям. Единственото ограничение, което трябва да имате предвид, е, че в случая за предпочитане е сладководната риба, особено ако не владеете изкуството да приготвяте допълнителни сосове, които в крайна сметка ще внесат баланса във всичките съставки.

Тайните на варените зеленчуци

Можете да използвате пресни или замразени зеленчуци за тези ястия. Ако изберете замразени зеленчуци, уверете се, че те не са вече сварени.

Като изключим това, следвайте следните съвети:

  • Нарежете зеленчуците на сходни кубчета и избягвайте онези, които ще изгубят своята консистенция, като доматите.
  • Добавете една супена лъжица оцет на един литър вода. Това ще запази цвета и формата на зеленчуците.
  • Добавете солта, преди да сложите зеленчуците във водата.
  • Не слагайте зеленчуците още в началото. По-добре е да изчакате водата да заври и след това да ги добавите един след друг.
  • Използвайте цедка, когато ги вадите от врящата вода и не ги пипайте: това може да развали формата им.
  • Ако искате да използвате подправки, помислете за естрагон, копър и пресен дафинов лист, но използвайте само някои от тях.

Рецепти, които може да ви интересуват

Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс
Мексиканскo чили, леко пикантно, с царевичен чипс

Типично мексиканско ястие, готово само за 20 минути.

4 човека 15-30 минути Лесно
Хлебни knedliki - houskowe knedliki
Хлебни knedliki - houskowe knedliki

Рецепта за knedliki – традиционна чешка гарнитура към месото, сервирани вместо картофи или ориз.

3 човека над 45 минути Лесно
Шишчета с гъби и наденица
Шишчета с гъби и наденица

Идеална рецепта за летен пикник сред природата.

3 човека 30-45 минути Умерено
Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби
Том Ям Кунг – тайландска лютиво-кисела супа със скариди и гъби

Том Ям Кунг – най-известната супа в Тайланд е приготвяна на базата на пилешки бульон с гъби, резени и листа лимон и много обичаните от таите скариди.

4 човека над 45 минути Трудно
Обработване на варени зеленчуци като гарнитура за риба

За разлика от други основни ястия, рибата е много взискателна по отношение на текстурата и общата консистенция на гарнитурите. Това всъщност е основната причина, поради която сервирането на варени зеленчуци с риба не е толкова лесна задача.

Как да приготвим рибата

Има много видове рибни ястия, които си подхождат с варени зеленчуци. От пъстърва на грил до пържена щука, задушен или печен шаран, списъкът е много голям. Единственото ограничение, което трябва да имате предвид, е, че в случая за предпочитане е сладководната риба, особено ако не владеете изкуството да приготвяте допълнителни сосове, които в крайна сметка ще внесат баланса във всичките съставки.

Тайните на варените зеленчуци

Можете да използвате пресни или замразени зеленчуци за тези ястия. Ако изберете замразени зеленчуци, уверете се, че те не са вече сварени.

Като изключим това, следвайте следните съвети:

  • Нарежете зеленчуците на сходни кубчета и избягвайте онези, които ще изгубят своята консистенция, като доматите.
  • Добавете една супена лъжица оцет на един литър вода. Това ще запази цвета и формата на зеленчуците.
  • Добавете солта, преди да сложите зеленчуците във водата.
  • Не слагайте зеленчуците още в началото. По-добре е да изчакате водата да заври и след това да ги добавите един след друг.
  • Използвайте цедка, когато ги вадите от врящата вода и не ги пипайте: това може да развали формата им.
  • Ако искате да използвате подправки, помислете за естрагон, копър и пресен дафинов лист, но използвайте само някои от тях.