Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Консервирани и замразени зеленчуци: как да използваме подправки

Подправянето на зеленчуци е изкуство само по себе си, защото изисква от вас способността да комбинирате силните вкусове на подправките и пресните подправки с деликатната и изтънчена природа на зеленчуците. Определянето на общи правила, които да следвате, обаче е невъзможно поради факта, че има толкова много потенциални комбинации, които можете да опитате. Но има начин да научите повече за подправянето на зеленчуците според начина, по който те са опаковани.

Върнете вкуса към живот: замразени зеленчуци

Ето някои ключови елементи, с които трябва да сте наясно, когато става въпрос за замразени зеленчуци:

  • Не ги размразявайте бързо! Това е изключително важно, защото може да се наруши тяхната консистенция (например нарязан зелен боб или грах).
  • Замразените зеленчуци са подходящи за готвене и си пасват със смлени подправки. Индийското орехче и джинджифилът могат да направят чудеса, докато белият пипер трябва да се използва умерено.
  • Използвайте лимонов пипер и зелен пипер вместо черен пипер. Те са по-фини по природа.

Свежест в буркани и консерви: консервирани зеленчуци

От всички видове, които можете да си купите, консервираните зеленчуци са най-трудни за подправяне.

Ние ви предлагаме следното:

  • Избягвайте пресни подправки, тъй като консервираните зеленчуци не се варят.
  • Използвайте не повече от две подправки, в зависимост от това какво е ястието. Ако запазите нещата прости, зеленчуците ще имат възможност да покажат вкусен аромат.

Използвайте умерени количества подправки, за да позволите на зеленчуците да запазят своята идентичност.


Рецепти, които може да ви интересуват

Средиземноморска салата с нахут
Средиземноморска салата с нахут

Пригответе се за спорт със свежа рецепта, богата на протеини и фибри. В комбинация със сезонни зеленчуци, нахутът е звездата на тази салата, като е перфектен заместител на месото и ползите, заради които носи.

1 човек 15-30 минути Лесно
Крем супа от грах с крокети от прошуто
Крем супа от грах с крокети от прошуто

Сервирана топла, крем супата от грах е истински деликатес за цялото семейство

2 човека 30-45 минути Трудно
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи
Айнтопф - немско ястие с месо и зеленчуци. С добавка вкусни гъби, моркови и картофи

Eintopf – на немски език това означава „една тенджера”.

4 човека над 45 минути Лесно
Лодки от сладки картофи с нахут
Лодки от сладки картофи с нахут

Вкусно и хранително! Рецепта, подходяща за семеен обяд.

2 човека 15-30 минути Умерено
Консервирани и замразени зеленчуци: как да използваме подправки

Подправянето на зеленчуци е изкуство само по себе си, защото изисква от вас способността да комбинирате силните вкусове на подправките и пресните подправки с деликатната и изтънчена природа на зеленчуците. Определянето на общи правила, които да следвате, обаче е невъзможно поради факта, че има толкова много потенциални комбинации, които можете да опитате. Но има начин да научите повече за подправянето на зеленчуците според начина, по който те са опаковани.

Върнете вкуса към живот: замразени зеленчуци

Ето някои ключови елементи, с които трябва да сте наясно, когато става въпрос за замразени зеленчуци:

  • Не ги размразявайте бързо! Това е изключително важно, защото може да се наруши тяхната консистенция (например нарязан зелен боб или грах).
  • Замразените зеленчуци са подходящи за готвене и си пасват със смлени подправки. Индийското орехче и джинджифилът могат да направят чудеса, докато белият пипер трябва да се използва умерено.
  • Използвайте лимонов пипер и зелен пипер вместо черен пипер. Те са по-фини по природа.

Свежест в буркани и консерви: консервирани зеленчуци

От всички видове, които можете да си купите, консервираните зеленчуци са най-трудни за подправяне.

Ние ви предлагаме следното:

  • Избягвайте пресни подправки, тъй като консервираните зеленчуци не се варят.
  • Използвайте не повече от две подправки, в зависимост от това какво е ястието. Ако запазите нещата прости, зеленчуците ще имат възможност да покажат вкусен аромат.

Използвайте умерени количества подправки, за да позволите на зеленчуците да запазят своята идентичност.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.