Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Доматен сос с гъби

Това е ястие, което предполага майсторското умение да съчетаете две различни текстури в една порция. Всъщност повечето пъти, когато трябва да използвате гъби, текстурата е по-важна от вкуса. Има два начина, по които можете да комбинирате гъби и доматен сос по такъв начин, че да създадете нещо специално: готвене на бавен огън или сотиране. Предимството на първия начин е, че ястието е абсолютно диетично и може да бъде включено в много диети за изгаряне на мазнини. Вторият начин обогатява вкуса и на гъбите, и на доматения сос, което води до по-балансирани резултати.

Избор и приготвяне на гъбите

  • Избягвайте онези видове, които оцветяват храната, като печурките. Ако все пак искате да изберете такъв вид, изберете млади гъби, които не са развили своите ламели. Има обаче други видове, които са за предпочитане, като кладница, манатарка или пачи крак.
  • Всяка от тях трябва да бъде нарязана или накълцана прясна. След като сте премахнали мръсотията под течаща вода, нарежете парчетата по ваш вкус: малки кубчета са най-добрата опция, тъй като те ще могат да си взаимодействат със соса, като същевременно се запазва естественият им аромат.

Домати за соса 

За по-наситен вкус използвайте пресни домати. Измийте ги и ги сложете един по един във вряща вода за около десет до петнайсет секунди. Извадете ги и ги обелете. Нарежете ги наполовина и махнете семките: трябва ви само сока и месестата част. Смесете месестата част и сока докато омекнат и ги използвайте за основа на вашия сос. На гъбите и доматите подхождат чесън, дафинов лист, черен пипер и дълъг пипер (цял). Използвайте подправки в умерени количества, за да запазите естествения вкус и на двете.


Рецепти, които може да ви интересуват

Dhal - индийска крем супа от леща
Dhal - индийска крем супа от леща

Dhal – Това е супа-пюре от различни видове бобови растения: боб, грах, леща, боб мунг с къри и гарам масала – смес от различни подправки.

2 човека 30-45 минути Лесно
Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички
Агнешко бутче с червено цвекло и кисели краставички

Чудесна Великденска вечеря за двама

2 човека над 45 минути Лесно
Чанахи
Чанахи

Традиционно грузинско ястие, приготвяно в малко глинени гърнета.

5 човека над 45 минути Лесно
Средиземноморска салата с нахут
Средиземноморска салата с нахут

Пригответе се за спорт със свежа рецепта, богата на протеини и фибри. В комбинация със сезонни зеленчуци, нахутът е звездата на тази салата, като е перфектен заместител на месото и ползите, заради които носи.

1 човек 15-30 минути Лесно
Доматен сос с гъби

Това е ястие, което предполага майсторското умение да съчетаете две различни текстури в една порция. Всъщност повечето пъти, когато трябва да използвате гъби, текстурата е по-важна от вкуса. Има два начина, по които можете да комбинирате гъби и доматен сос по такъв начин, че да създадете нещо специално: готвене на бавен огън или сотиране. Предимството на първия начин е, че ястието е абсолютно диетично и може да бъде включено в много диети за изгаряне на мазнини. Вторият начин обогатява вкуса и на гъбите, и на доматения сос, което води до по-балансирани резултати.

Избор и приготвяне на гъбите

  • Избягвайте онези видове, които оцветяват храната, като печурките. Ако все пак искате да изберете такъв вид, изберете млади гъби, които не са развили своите ламели. Има обаче други видове, които са за предпочитане, като кладница, манатарка или пачи крак.
  • Всяка от тях трябва да бъде нарязана или накълцана прясна. След като сте премахнали мръсотията под течаща вода, нарежете парчетата по ваш вкус: малки кубчета са най-добрата опция, тъй като те ще могат да си взаимодействат със соса, като същевременно се запазва естественият им аромат.

Домати за соса 

За по-наситен вкус използвайте пресни домати. Измийте ги и ги сложете един по един във вряща вода за около десет до петнайсет секунди. Извадете ги и ги обелете. Нарежете ги наполовина и махнете семките: трябва ви само сока и месестата част. Смесете месестата част и сока докато омекнат и ги използвайте за основа на вашия сос. На гъбите и доматите подхождат чесън, дафинов лист, черен пипер и дълъг пипер (цял). Използвайте подправки в умерени количества, за да запазите естествения вкус и на двете.

Купи Онлайн
Вече можете да закупите желаните продукти на Bonduelle онлайн, с доставка директно до дома ви, за да можете винаги да приготвяте любимите си ястия.