Здравейте! Нашият сайт използва бисквитки за статистически цели, анализ на трафика на сайта, маркетингов анализ и за подобряване на потребителското преживяване.

Открийте повече

Разрешавам Не разрешавам

Червен боб и съдържанието му на фолиева киселина

Фолацинът, фолиевата киселина, се намира в ограничени брой храни, като месо и боб, зърна, зеленолистни зеленчуци, портокали, пъпеши и ягоди. Знаете ли, че половин чаша готвен червен боб може да покрие повече от половината от дневното количество фолиева киселина, която ви е необходима?   

Предимствата на червения боб

Тази съставка е много богата на фибри, манган, протеини, фосфор, желязо, калий, магнезий, молибден и витамини, и следователно може да осигури много ползи за здравето на всички, които я консумират: може да понижи нивата на холестерол, може да предотврати покачването на кръвната захар, няма мазнини, помага на храносмилането, понижава риска от сърдечен удар, повишава енергийните нива, мощен антиоксидант е и доставя достатъчно протеини, за да замести консумацията на червено месо.   

 

Червен боб: как да го включите във вашите ястия

Най-добрият начин да се възползвате от този невероятно богат боб е да го включите в редовните си ястия и да опитате да намерите рецепти, които комбинират свежестта на средиземноморските ястия с простотата на бързите ястия. От тази гледна точка най-доброто ви попадение са салатите в почти всяка разновидност, за която можете да се сетите. Помнете, че червеният боб си отива с лъжица пресован зехтин и нотка балсамов оцет, особено ако решите да добавите малко прясно сирене към салатата. По този начин червеният боб може да бъде включен в редовния ви списък от потенциални храни много по-лесно от други съставки.

Когато се сготви, червеният боб трябва да се вари, за да се запази цялата палитра от активни вещества. Това е основната причина да не трябва да отделяте време за приготвянето на сложни ястия; вместо това използвайте въображението си и се опитайте да измислите нови миксове за всяка нова зимна салата, за която се сетите


Рецепти, които може да ви интересуват

Желязница – Спаначен пай
Желязница – Спаначен пай

Спаначен сръбски пай с неузрели сирена.

12 човека над 45 минути Лесно
Скариди на тиган с гъби
Скариди на тиган с гъби

Едно ефектно ястие

2 човека 30-45 минути Лесно
Мексикански микс с гъби
Мексикански микс с гъби

Цветен микс, лесно и бързо приготвен с невероятен вкус!

2 човека под 15 минути Лесно
Царевична супа
Царевична супа

Рецепта за царевична супа.

4 човека 30-45 минути Лесно
Червен боб и съдържанието му на фолиева киселина

Фолацинът, фолиевата киселина, се намира в ограничени брой храни, като месо и боб, зърна, зеленолистни зеленчуци, портокали, пъпеши и ягоди. Знаете ли, че половин чаша готвен червен боб може да покрие повече от половината от дневното количество фолиева киселина, която ви е необходима?   

Предимствата на червения боб

Тази съставка е много богата на фибри, манган, протеини, фосфор, желязо, калий, магнезий, молибден и витамини, и следователно може да осигури много ползи за здравето на всички, които я консумират: може да понижи нивата на холестерол, може да предотврати покачването на кръвната захар, няма мазнини, помага на храносмилането, понижава риска от сърдечен удар, повишава енергийните нива, мощен антиоксидант е и доставя достатъчно протеини, за да замести консумацията на червено месо.   

 

Червен боб: как да го включите във вашите ястия

Най-добрият начин да се възползвате от този невероятно богат боб е да го включите в редовните си ястия и да опитате да намерите рецепти, които комбинират свежестта на средиземноморските ястия с простотата на бързите ястия. От тази гледна точка най-доброто ви попадение са салатите в почти всяка разновидност, за която можете да се сетите. Помнете, че червеният боб си отива с лъжица пресован зехтин и нотка балсамов оцет, особено ако решите да добавите малко прясно сирене към салатата. По този начин червеният боб може да бъде включен в редовния ви списък от потенциални храни много по-лесно от други съставки.

Когато се сготви, червеният боб трябва да се вари, за да се запази цялата палитра от активни вещества. Това е основната причина да не трябва да отделяте време за приготвянето на сложни ястия; вместо това използвайте въображението си и се опитайте да измислите нови миксове за всяка нова зимна салата, за която се сетите