Пролетен киш с гъби, броколи и шунка
Перфектният избор за съботен брънч
Лесни
8 човек/души
40 мин
Съставки
за 8 човек/души
560 г (2 буркана) нарязани гъби Bonduelle
400 г брашно
5 яйца
сол
125 г масло
50 мл вода
200 г броколи
150 г шунка
400 мл сметана за готвене
400 г брашно
5 яйца
сол
125 г масло
50 мл вода
200 г броколи
150 г шунка
400 мл сметана за готвене
Съставки за 8човек/души
560 г (2 буркана) нарязани гъби Bonduelle
400 г брашно
5 яйца
сол
125 г масло
50 мл вода
200 г броколи
150 г шунка
400 мл сметана за готвене
400 г брашно
5 яйца
сол
125 г масло
50 мл вода
200 г броколи
150 г шунка
400 мл сметана за готвене
- Стъпка 1Забърква се тесто от брашното, 1 яйце, солта, маслото и водата. След това хубаво се разточва.
- Стъпка 2Разточеното и меко тесто се полага върху тавичка за печене, като внимателно с нож се изрязват онези части, които излизат извън формата на тавата.
- Стъпка 3Загрейте пролетните зеленчуци в тиган с малко масло, овкусете със сол и пипер и оставете да ври за 34 минути.
- Стъпка 4Равномерно разпределяте сместа, като разклащате леко тавата, след което печете на силно загрята фурна, докато видимо кишът не е готов около 30 минути.
Открийте също...