Скариди на тиган с гъби
Едно ефектно ястие
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 буркан (280 г) рязани гъби Bonduelle
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Съставки за 2човек/души
1 буркан (280 г) рязани гъби Bonduelle
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
200 г oризова паста
15 цели скариди
1 чаша зеленчуков бульон
1 червена чушка
2 моркова
1 лайм
1 целина
1 шепа бейби спанак
4 с.л. Терияки сос
2 с.л. мед
2 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
- Стъпка 1Сварете пастата в гореща вода за 7 минути, в зависимост от пастата. Извадете скаридите да се размразят. Отцедете гъбите и леко ги изплакнете.
- Стъпка 2Нарежете на ситно чесъна, целината, червената чушка, а морковите - по дължина на тънки ивици.
- Стъпка 3Подгответе сместа за мъфините: смесете брашното с бакпулвера, добавете чоризо, пресен лук и сирене. След това разбийте яйцата, смесете ги с млякото и ги добавете към другата част от сместа. Добавете броколито и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа във форми за мъфини. Печете 20 минути на 200°C.
- Стъпка 4Добавете готовата паста към скаридите, след това подправете ястието с Терияки сос, сок от лайм, малко мед и прясно нарязан магданоз. Оставете да поври 57 минути и накрая добавете бейби спанака. Може да украсите с пресен магданоз.
Открийте също...