1. >Retsepti
  2. >Огретен от карфиол с гриловано свинско

Огретен от карфиол с гриловано свинско

Лесна и вкусна рецепта
Лесни
2 човек/души
30 мин
Съставки
за 2 човек/души
1 пакет (400 г) карфиол Bonduelle

500 г свинско

200 г течна заквасена сметана

150 г кашкавал

100 г моцарела

60 г галета

20 г масло

ч.л. пушен червен пипер

ч.л. розмарин

ч.л. мащерка

малко олио

сладка червена чушка

къри на прах

подправки

пипер

сол
Съставки за 2човек/души
1 пакет (400 г) карфиол Bonduelle

500 г свинско

200 г течна заквасена сметана

150 г кашкавал

100 г моцарела

60 г галета

20 г масло

ч.л. пушен червен пипер

ч.л. розмарин

ч.л. мащерка

малко олио

сладка червена чушка

къри на прах

подправки

пипер

сол
  1. Стъпка 1
    Сварете карфиола в гореща вода с малко сол. Оставете да се вари за 3 минути и отцедете.
  2. Стъпка 2
    Настържете моцарелата и сиренето. Добавете течната заквасена сметана върху карфиола о оставете да ври още 5 мнути. Овкусете с подправки.
  3. Стъпка 3
    Междувременно намажете тава с масло и галета. След това прибавете карфиола със заквасена сметана, добавете непрекъснато галета, сирене и моцарела. Поставете я в предварително загрятата фурна на 220 ° С за 20-25 минути.
  4. Стъпка 4
    Овкусете свинското със сол, пипер, пушен и сладък пипер, къри и мащерка и го сложете на предварително загрят грил тиган, след като е намазнено с масло.
Съвет за готвене, заглавие
Съвет: Карфиолът не трябва да се вари прекалено много, защото се готви и във фурната. За допълнителен вкус можете да добавите пармезан или дори хрупкав бекон.
Изненадайте себе си
Лесна
Средна
Трудна
< 15 Мин
15 - 45 Мин
45 m и +
  • Печена сьомга с броколи

    Перфектният избор за следвеликденски обяд

  • Терияки скариди с броколи и карфиол

    Азиатската кухня отново ще ви изненада с проста и вкусна рецепта. Каним ви да опитате Императорския зеленчуков микс и крехките скариди, обвити в сладък и ароматен сос.

  • Рулца от патладжан с микс от зеленчуци

    Вкусна и ароматна рецепта за специални поводи