1. >Retsepti
  2. >Erwtensoep – Холандска грахова супа

Erwtensoep – Холандска грахова супа

Elaborated
6 човек/души
210 мин
Съставки
за 6 човек/души
200 г чаша зелен олющен грах

500 г пушена наденица

500 г свинско

4 глави лук

1 нарязан стрък целина

4 средно големи картофа

1 връзка целина

1 лъжичка сол

2 литра вода
Съставки за 6човек/души
200 г чаша зелен олющен грах

500 г пушена наденица

500 г свинско

4 глави лук

1 нарязан стрък целина

4 средно големи картофа

1 връзка целина

1 лъжичка сол

2 литра вода
  1. Стъпка 1
    Залейте граха с вода и оставете за 8-10 часа с капак.
  2. Стъпка 2
    Отцедете и заедно със свинското поставете в тенджера с посолена вода.
  3. Стъпка 3
    Загрейте олиото в голям тиган, след това запържете пилешкото месо от всички страни. Към същото олио сложете парчетата заешко и също така запържете от всяка страна. Добавете зеленият фасул и пържете около 23 минути. Сложете боба и нарязаните домати. Добавете чушката и разбъркайте. Изсипете ориза бавно и бъркайте с дървена лъжица. Добавете шафрана и солта. Залейте с вода, оставете да заври и варете на нисък огън с капак. От този момент спрете да разбърквате.
  4. Стъпка 4
    Добавете лука, стъблото и горната част на целината, бъркайте от време на време и варете още половин час.
  5. Стъпка 5
    Накрая добавете шунката или наденицата и варете още 10 минути.
  6. Стъпка 6
    Извадете шунката или наденицата и я нарежете на филийки.
  7. Стъпка 7
    Нарязана я върнете обратно в супата.
Съвет за готвене, заглавие
Сервира се в дълбока чиния най-добре с тъмно печиво и традиционното за Холандия сирене. Месото от супата се яде с хляб и се полива с горчица.
Изненадайте себе си
ЛеснаСреднаТрудна
< 15 Мин15 - 45 Мин45 m и +
Легенда